Fem negative amerikanske hedgefonde spiller afgørende rolle i Pandora-nedtur

Facebook Twitter LinkedIn

Hedgefonde begyndte i februar at spekulere i, at Pandoras aktie ville falde. Siden da er aktien faldet 23 pct. Det har barberet 25 mia. kr. af markedsværdien, men fondene læner sig fortsat tilbage og venter på endnu større dyk 

Pandora vil løbe tør for nye kunder, og de eksisterende kunder vil blive trætte af Pandoras charms-koncept. Sådan lyder argumentationen i en rapport fra investeringshuset Evercore. Rapporten har overskriften "Charmed life won't last forever", og Evercores analytikere Omar Saad og Warren Cheng argumenterer for, at det er en god idé for investorer at satse på, at Pandora falder endnu mere end det dyk på omkring 27 pct., som aktien allerede har oplevet i år.

Evercore er langt fra det eneste finanshus med den holdning til Pandora. Siden februar har fem amerikanske hedgefonde satset milliarder på, at Pandoras aktie vil falde. Det gør de ved at øge deres short-positioner i aktien, som betyder, at de låner aktien, sælger den og venter på, at aktien falder, så de kan købe den tilbage billigere, aflevere den tilbage til ejeren og putte differencen i lommen. 

Læs mere her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser