LD sender milliardmandat til USA

Facebook Twitter LinkedIn

Danske aktieforvaltere går glip af lukrativ opgave, efter at Lønmodtagernes Dyrtidsfond har valgt to kapitalforvaltere fra USA til globale aktier og emerging markets 

Efter et langt udskilningsløb har to amerikanske kapitalforvaltere trukket sig som sejrsherrer i kampen om aktivt at forvalte 8 mia. kr. af danskernes pensionsmidler i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD).

MFS Investment Management fra Boston, der er en af verdens ældste kapitalforvaltere, bliver genvalgt til at forvalte et mandat på 6 mia. kr. i globale aktier, mens Fisher Investments fra San Mateo i Californien nu skal sætte 2 mia. kr. i arbejde på emerging markets.

Dermed må de danske kapitalforvaltere, der blandede sig i slutfeltet, se den indbringende opgave flyve ud af landet.

"Der er danske forvaltere, der kan gøre sig gældende også internationalt, og vi har bedømt alle forvaltere ud fra samme skala. Forskellen på MFS og de relevante danske forvaltere er mange forskellige detaljer. Der er ikke en ting, der har afgjort det hele," siger finansdirektør i LD, Lars Wallberg, der har peget på MFS, fordi den har en stærk og erfaren medarbejderstab, der har bevist sit værd gennem mange år.

"Det er en fundamental aktieforvalter, som gør meget ud af aktieudvælgelsen. De har en tydelig defensiv profil, forstået på den måde at de har klaret sig klart bedre end markedsudviklingen under finanskrisen. Det er vigtigt for os for at beskytte vores medlemmeres opsparing, hvis aktiemarkederne falder dramatisk," siger Lars Wallberg, der understreger, at der har været knivskarp konkurrence, og vinderen er fundet på marginaler.

LD, der er en af landets helt store pengetanke med 53,3 mia. kr. under forvaltning, har i 2014 valgt at sende hele sin portefølje i åbent, globalt udbud. Det gælder både aktiemandater og attraktive obligationsmandater, hvor tildelingen foretages i efteråret.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser