Anglo American afviser 'opportunistisk' BHP-tilbud

Som en del af det foreslåede tilbud ønsker BHP, at Anglo American skal skille sig af med Anglo American Platinum Ltd og Kumba Iron Ore Ltd i Sydafrika

Alliance News 30/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

LSE UK Main

Anglo American meddelte fredag, at dets bestyrelse "ensstemmigt" har afvist et "opportunistisk" tilbud fra den større konkurrent BHP Group, med den begrundelse at det "betydeligt undervurderer" den London-baserede minevirksomhed.

Dette kommer efter, at Australiens BHP torsdag bekræftede, at de havde tilbudt at købe Anglo American i en aktiehandel, der værdisatte minedriftsgruppen til £31,1 milliarder.

Som en del af det foreslåede tilbud ønsker BHP, at Anglo American skal adskille Anglo American Platinum Ltd og Kumba Iron Ore Ltd i Sydafrika.

Melbourne-baserede BHP sagde, at deres uanmodede, ikke-bindende og betingede tilbud vil give Anglo American-aktionærer 0,7097 BHP-aktier for hver aktie, de har i Anglo American. BHP fremlagde tilbuddet til Anglo American-bestyrelsen sidste tirsdag.

I et formelt svar sagde Anglo American fredag, at dets bestyrelse havde overvejet BHP-forslaget med dets rådgivere og konkluderede, at tilbuddet "betydeligt undervurderer" selskabet og dets fremtidige udsigter.

"Desuden forestiller forslaget en struktur, som bestyrelsen mener er meget uattraktiv for Anglo Americans aktionærer, givet usikkerheden og kompleksiteten i forslaget og betydelige gennemførelsesrisici," sagde Anglo American.

"Anglo American er godt positioneret til at skabe betydelig værdi fra sin portefølje af højkvalitetsaktiver, der er godt tilpasset energiomstillingen og andre store efterspørgselstendenser," sagde Anglo Americans formand Stuart Chambers.

"Med kobber, der udgør 30% af Anglo Americans samlede produktion, og med fordelene ved velkoordinerede og værditilvækst-givende vækstmuligheder inden for kobber og andre strukturelt attraktive produkter, mener bestyrelsen, at Anglo Americans aktionærer vil nyde godt af den værdiforøgelse, vi forventer vil opstå, når de fulde konsekvenser af disse tendenser realiseres," sagde Chambers og kaldte BHP's tilbud for "opportunistisk".

Af Artwell Dlamini, Alliance News reporter

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Alliance News  giver Morningstar løbende opdateret dækning af nyheder, der påvirker børsnoterede virksomheder.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser