Kig efter de globale giganter

Med store udsving på finansmarkederne og rekordhøje guldpriser kan det være en mulighed at vende blikket mod de globale giganter.

Facebook Twitter LinkedIn

2011 har ikke været specielt sjovt for investorerne indtil nu, det danske OMXC20 har tabt 20 pct. siden årsskiftet, og særligt de seneste måneder er den negative stemning taget til. Sådan en udvikling kaldes et ”bear marked”, og måden investorerne håndtere udviklingen på kan variere ganske meget. Nogle vælger den forsigtige tilgang og skruer ned for risikoen i porteføljen. Andre vælger at satse på at de globale børser skal endnu længere ned, og prøver at profitere på denne trend. Det er ud fra sidst nævnte strategi at selve termen ”bear marked” er udsprunget. Historien går på at en mellemmand indenfor salg af bjørneskind sælger skind han endnu ikke har købt, i håbet om at den fremtidige pris på bjørneskind bliver lavere end den er i dag. Derved kan han tjene på at sælge til den høje pris i dag, mens han først køber skindene til en lavere pris i fremtiden.

En optimistisk investor kan også vælge at se nedturen på aktiemarkederne som en situation der i høj grad er følelsesdrevet, og derfor ikke bunder i en egentlig forringelse af de fundamentale værdier i selskaberne. Sådan en investor bør udnytte situationen til at købe flere aktier i selskaber med solide fundamentale værdier, der i sidste ende vil hjælpe dem med at komme tilbage efter nedturen.

Selskaber der kan være værd at kigge på i denne sammenhæng er typisk store globale selskaber, der generelt gjorde en stor indsats for at effektivisere organisationerne og styrke bundlinjerne efter nedturen i 2008/2009. Det var i en tid hvor mange tøvede med nye investeringer. Et mønster der umiddelbart er negativt for den økonomiske vækst i samfundet, men som samtidig er positivt for selskabernes pengestrømme.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

For at se denne artikel registrér dig som Morningstar Basis-medlem

Registrér dig gratis
TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Fleron Hansen  

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookies