Fund Awards 2009: De bedste fonde og foreninger

Danske Invest og Sparinvest har vundet prisen som årets bedste investeringsforening på henholdsvis aktier og obligationer. Se også hvilke individuelle fonde, der har vundet en Morningstar Fund Award 2009.

Karsten Henriksen 15/02/2010

Gør det du er bedst til - det gør vi, sådan lyder det hos Danske Bank og det er et slogan som også efterleves hos Danske Invest. Danske Invest benytter Danske Capital som hovedrådgiver på en række af deres fonde, men ikke på alle, i anerkendelse af at en rådgiver ikke kan være bedst på alle markeder. I andre tilfælde vælger foreningen således at benytte rådgivere, der har en særlig kompetence inden for eksempelvis fjerne markeder. Foreningen har lavet aftaler med udenlandske rådgivere som Aberdeen Asset Management, Schroders Investment Management, Alliance Bernstein med flere.

Strategien har været med til at bringe Danske Invest helt til tops på forvaltningen af aktier. Foreningen har vundet tre individuelle priser på aktiefonde, hvoraf to har en udenlandsk rådgiver tilknyttet. Ud over de individuelle priser som ligeledes tæller en enkelt obligationspris på internationale obligationer, så har Danske Invest opnået en samlet førsteplads som årets investeringsforening på aktier. Kåringen er sket på baggrund af resultaterne i 42 forskellige aktiefonde fra Danske Invest. Foreningen har derimod ikke opnået samme succes på obligationsfondene, når de vurderes under et og sammenlignes med konkurrenterne. Her rækker præstationerne blot til en sjetteplads ud af de 11 foreninger som har kvalificeret sig til at deltage.

Netop obligationerne er et område, hvor den mindre konkurrent Sparinvest har haft stor succes. Sparinvest vinder prisen som årets investeringsforening på obligationer på baggrund af præstationerne i 8 obligationsfonde. Herudover har foreningen vundet individuelle priser, både i deres fond med kort danske obligationer og lange danske obligationer. Foreningens resultater er opnået ud fra et fokus om at holde relativt konstante varigheder i de to fonde, samt fokusere på at holde omsætningen nede. Præstationerne på aktiesiden rækker derimod kun til en femteplads ud af 12.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

For at se denne artikel registrér dig som Morningstar Basis-medlem

Registrér dig gratis

Om forfatteren

Karsten Henriksen  Karsten Henriksen

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Terms of Use        Privacy Policy        Cookies