Topdanmark stiger 20% efter milliardbud fra Sampo

Det finske forsikringsselskab Sampo har indgået en aftale om køb af Topdanmark til en værdi af 33 milliarder DKK.

Mads Pihl 17/06/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Foto: Topdanmark
 

Forsikringsselskabet Topdanmark (TOPannoncerede i dag, at de har indgået en aftale, hvor det finske forsikringsselskab Sampo vil fremsætte et offentligt købstilbud til Topdanmarks aktionærer på op til alle aktier.

Aktionærerne i Topdanmark vil ved fuldførelsen af købstilbuddet modtage 1,25 nye A-aktier i Sampo som betaling for hver aktie i Topdanmark. Dette svarer til en præmie på ca. 27 % i forhold til lukkekursen den 14. juni 2024 på DKK 289,60.

Topdanmark skriver i en pressemeddelelse, at bestyrelsen "vurderer, at købstilbuddet repræsenterer attraktiv økonomisk værdi for Topdanmarks aktionærer". Næstformanden for Topdanmark, Jens Aaløse, udtaler til MarketWire: ”Når vi lægger alt det sammen, så vil vi som en enig bestyrelse foreslå og anbefale vores minoritetsaktionærer, at de skal takke ja til tilbuddet fra Sampo efter den ekstraordinære generalforsamling,” og at medarbejderne i Topdanmark ”bliver kernen i det nye selskab,” fortæller han.

”Der er ingen tvivl om, at vi markedsmæssigt bliver markant stærkere i Danmark og også bliver stærkere på nordisk plan," noterer næstformanden.

Sampos ejerskab i Topdanmark udgør i øjeblikket cirka 49,5 procent af de udestående aktier. Sammen med forhåndsmeddelelse om tilbuddet fra visse aktionærer kontrollerer Sampo 52,3 procent af aktierne i Topdanmark, nævnes et i pressemeddelelsen.

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Topdanmark A/S369,60 DKK1,48

Om forfatteren

Mads Pihl  er OfficeIntern hos Morningstar Danmark, og bidrager med indhold til morningstar.dk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser