USA: Inflationen falder til 3,4%

Stigningen i de amerikanske forbrugerpriser og kerneinflationen aftog i april i overensstemmelse med prognoserne

Tom Lauricella 22/05/2024
Facebook Twitter LinkedIn

federal reserve graphic

Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterede, at den amerikanske forbrugerprisindeks (Consumer Price Index, CPI) steg med 3,4% i april sammenlignet med samme måned året før - en let tilbagegang i forhold til marts (3,5%). Kerneforbrugerprisindekset, som udelukker de volatilitetsudsatte fødevare- og energiomkostninger, steg med 3,6% i april sammenlignet med samme måned året før, efter at være steget med 3,8% i marts.

CPI steg med 0,3% i april sammenlignet med foregående måned, efter at være steget med 0,4% i marts. Kerne-CPI steg også med 0,3%, efter at være steget med 0,4% i marts.

BLS rapporterede: "Indekset for bolig steg i april, ligesom benzindexet. Tilsammen bidrog disse to indeks med mere end halvfjerds procent til den månedlige stigning i indekset for alle varer."

For april blev der prognosticeret en stigning i CPI på 0,4% i forhold til foregående måned - svarende til resultatet af marts-rapporten. For kerne-CPI, som udelukker de stærkt volatilitetsudsatte fødevare- og energipriser, blev der prognosticeret et fald på 0,3%, sammenlignet med 0,4% i marts.

På årsbasis blev der forventet en årlig inflation på 3,4% for CPI i april, sammenlignet med 3,5% i marts. For den årlige kerneinflationsrate blev der prognosticeret en stigning til 3,6% i april, sammenlignet med 3,8% i marts.

Grundlæggende data om CPI-rapporten for april:

  • Forbrugerprisindekset steg med 0,3% i april, efter at være steget med 0,4% i marts.
  • Den kerne-CPI steg med 0,3%, efter at være steget med 0,4% i marts.
  • CPI steg med 3,4% i forhold til samme måned året før, efter at være steget med 3,5% måneden før.
  • Den kerne-CPI steg med 3,6% i forhold til samme måned året før, efter at være steget med 3,8% i marts.

Energi priserne var generelt uensartede i rapporteringsmåneden, efter at være steget med 1,1% måneden før. Priserne på naturgas faldt med 2,9%, priserne på fyringsolie steg med 0,9%, benzinpriserne steg med 2,8%, og elpriserne faldt med 0,1%.

I april steg priserne på boliger med 0,4%, efter at være steget med samme beløb i marts.

Denne artikel blev delvist skabt af Wordsmith, en automatiseret smarttekstplatform, ved hjælp af data fra Bureau of Labor Statistics. Artiklen er blevet gennemgået af Morningstar-redaktionen.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Tom Lauricella  Tom Lauricella is the editor of Morningstar Direct.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser