33 undervurderede amerikanske aktier

Her er den nye liste over Morningstars top undervurderede analystpicks at købe til Q2 2024

Susan Dziubinski 09/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Outside the NYSE

Det amerikanske aktiemarked afsluttede første kvartal af 2024 med mere end 10% stigning, målt ved Morningstar US Market Index.

Ved indgangen til andet kvartal ser aktier rimeligt vurderede ud ifølge vores metrikker: Når vi ser på en sammensætning af de aktier, som Morningstar dækker, handles det amerikanske aktiemarked til en price/fair value ratio på 1,03 ved udgangen af første kvartal. Sammenlignet med for et år siden, hvor aktier blev handlet med en rabat på 12% i forhold til fair value.

Med markedet, der handler til en lille præmie i forhold til vores fair value estimat, hvad kunne det så betyde for resten af 2024?

"I vores vurdering er det usandsynligt, at det, der har fungeret det sidste år og et halvt, vil fortsætte med at fungere," skriver Morningstars hovedstrateg for det amerikanske marked, David Sekera, i hans aktiemarkedsudsigter for andet kvartal 2024.

"Vi mener, at nu er et godt tidspunkt for investorer at lede efter kontrære investeringsmuligheder, især inden for områder, der har underpræsteret, er upopulære - og mest vigtigt - undervurderede."

Her er, hvordan aktiemarkedets vurderinger ser ud gennem forskellige linser:

 1. Efter investeringsstil er små værdiaktier lige nu mest undervurderede og handles 26% under vores fair value estimat. Imidlertid er store- og mellemstore vækstaktier 8% overvurderede.
 2. Efter sektor ser industrier, teknologi, finansielle tjenester og forbrugerdefensive aktier mest overvurderede ud. De mest undervurderede sektorer ved indgangen til det andet kvartal er ejendom, forsyningsvirksomheder og kommunikationstjenester.
 3. Ved Morningstar Economic Moat Rating, som er et tegn på en virksomheds konkurrencefordele, er Wide-Moat-aktier overvurderede med 4%, mens Narrow- og No-Moat-aktier er omkring rimeligt vurderede.

 

33 undervurderede aktier at købe til Q2 2024

Her er listen over Morningstars bedste undervurderede aktievalg for andet kvartal 2024:

 1. Adobe (ADBE);
 2. Albemarle (ALB);
 3. APA (APA);
 4. Cognizant Technology Solutions (CTSH);
 5. Comcast (CMCSA);
 6. Crown Castle (CCI);
 7. Dow (DOW);
 8. Duke Energy (DUK);
 9. Entergy (ETR);
 10. Federal Realty Investment Trust (FRT);
 11. FMC (FMC);
 12. Hanesbrands (HBI);
 13. Illumina (ILMN);
 14. Kraft Heinz (KHC);
 15. MarketAxess Holdings (MKTX);
 16. Moderna Therapeutics (MRNA);
 17. NiSource (NI);
 18. PayPal Holdings (PYPL);
 19. Realty Income (O);
 20. Schlumberger (SLB);
 21. Sealed Air (SEE);
 22. Stericycle (SRCL);
 23. STMicroelectronics (STM);
 24. TC Energy (TRP);
 25. Tyson Foods (TSN);
 26. Under Armour (UA);
 27. U.S. Bancorp (USB);
 28. VF (VFC);
 29. Ventas (VTR);
 30. Warner Brothers Discovery (WBD);
 31. Wesco International (WCC);
 32. WK Kellogg (KLG);
 33. Zimmer Biomet (ZBH).

 

Her er en kort opsummering af, hvordan værdiansættelserne er fordelt på tværs af sektorer, sammen med nogle nøgle-Morningstar-metriker om hver undervurderede aktie, der kan købes. Individuelle aktiedata er pr. 31. marts 2024.

Undervurderede grundlæggende materialeaktier

Grundlæggende materialeaktier (basic material stocks) har hidtil i 2024 underpræsteret markedet bredt og er rimeligt vurderede ved indgangen til andet kvartal. Morningstar-strategen Seth Goldstein rapporterer, at 60% af aktierne, som Morningstar dækker i sektoren, handles med Morningstar-vurderinger på 4 eller 5 stjerner. Mens aktier inden for byggematerialer ser overvurderede ud, er mere end halvdelen af aktierne inden for landbrug, kemikalier og metaller og minedrift undervurderede.

Undervurderede aktier inden for kommunikationstjenester

Kommunikationstjenestesektoren præsterede på linje med det brede marked i løbet af første kvartal. Sektoren går ind i andet kvartal af 2024 og handles 6% under vores fair value-estimat. Mens tungvægteren Meta Platforms (META) fortsat har oplevet en kraftig stigning i år, bemærker Morningstars sektordirektør Mike Hodel, at der er masser af muligheder i sektoren. Især handles mere end tre fjerdedele af de aktier, vi dækker inden for telekommunikationsundersektoren, i 4- og 5-stjernet område.

Billige forbrugscykliske aktier i dag

Forbrugscykliske aktier underpræsterede det brede marked i løbet af første kvartal. Sektoren går ind i andet kvartal af 2024 og handles 2% under vores fair value-estimat. Mindre end halvdelen af de aktier, som vi dækker inden for sektoren, handles i 4- og 5-stjernet område, siger Morningstars sektordirektør Erin Lash. Bil-, beklædnings- og rejse- og fritidsindustrierne rummer de mest attraktive muligheder set fra et værdiperspektiv.

Undervurderede aktier inden for den forbrugerdefensive sektor

Forbrugerdefensive aktier halter bagud i forhold til markedet i løbet af første kvartal. Sektoren ser 6% overvurderet ud ved indgangen til andet kvartal af 2024. Alligevel er der muligheder at finde, siger Morningstars Lash: især handler næsten halvdelen af de aktier, vi dækker inden for forbrugervareindustrien, i 4- og 5-stjernet område. Alle tobaksaktier, vi dækker, ser også undervurderede ud.

Billige energiaktier lige nu

Energiaktier overgik det brede marked i løbet af første kvartal, mens oliepriserne steg. Vi forventer, at vækstkurven for USA's produktion vil flade yderligere ud i 2024, siger Morningstars sektorstrateg Stephen Ellis. Energisektoren ser cirka 3% undervurderet ud i dag. Cirka halvdelen af de virksomheder, vi dækker inden for boring og integreret olie- og gasindustri, ser undervurderede ud.

Undervurderede aktier: Finansielle tjenester

Finansielle tjenester har overgået det brede marked hidtil i 2024; sektoren er 6% overvurderet i starten af andet kvartal. Dog handles mere end halvdelen af bankaktierne, som vi dækker, på 4- og 5-stjernet niveau, bemærker Morningstars sektordirektør Michael Wong. På mellemlang sigt forventer vi, at ændringer i balancen vil modvirke noget af presset fra lavere rentesatser, konkluderer han.

Billige healthcare-aktier

Healthcare-aktier underpræsterede i løbet af første kvartal af 2024, men som gruppe handles de 1% over vores fair value-estimat. Der findes muligheder, især inden for bioteknologiindustrien samt blandt udbydere og tjenester, sundhedsplaner og lægemiddelproducenter, rapporterer Morningstars sektordirektør Damien Conover. Vi mener ikke, at markedet fuldt ud værdsætter innovationen inden for bioteknologi og lægemiddelproducenter, især.

Billige industriaktier

Industriaktier præsterede lidt bedre end det brede marked i løbet af første kvartal af 2024 og ser i dag 13% overvurderede ud. Morningstars sektordirektør Brian Bernard rapporterer, at der stadig er isolerede investeringsmuligheder inden for luft- og rumfart samt forsvarsindustrien, landbrugs- og tungt anlægsmaskiner samt affaldshåndteringsindustrien.

Oversete ejendomsaktier at købe

Ejendomsaktier afsluttede første kvartal af 2024 med et tab og handles i øjeblikket med en 11% rabat i forhold til vores fair value-estimat. Mere end halvdelen af navnene inden for sektoren handles enten i 4- eller 5-stjernet område, siger Morningstars senior equity-analytiker Kevin Brown. Vi forventer, at lejerater, indtægter og nettodriftsindkomst vil forblive positive i 2024.

Undervurderede teknologiaktier for 2024

Teknologiaktier fortsatte med at vinde stort i første kvartal og overgik det brede marked. Teknologisektoren ser 8% overvurderet ud ved indgangen til andet kvartal af 2024. Morningstars senioranalytiker Dan Romanoff siger, at der er nogle, men ikke mange købsmuligheder inden for halvledere, hardware og software. Vi mener, at den vigtigste katalysator for sektoren i 2024 drejer sig om generativ kunstig intelligens.

Undervurderede aktier: Forsyningsvirksomheder

Forsyningsvirksomhedsaktier halter bagud i forhold til det brede marked i løbet af første kvartal; sektoren er 7% undervurderet ved indgangen til andet kvartal. Næsten tre fjerdedele af de aktier, vi dækker inden for sektoren, handles i købsområdet. Vi mener, at de bedst positionerede forsyningsvirksomheder er dem i regioner med stærk vækst i energiefterspørgsel og bred støtte til investeringer i ren energi, siger Morningstars sektorsstrateger Travis Miller og Andrew Bischof.

Hvordan man finder undervurderede aktier at købe

Undervalued stocks are those that trade below what they're worth. Investors can turn to several metrics to gauge a stock's worth. Some investors use standard metrics, such as price/earnings or price/cash flow. Others may look at a stock's price relative to a company’s future growth prospects, or where a stock is trading relative to its 52-week high price.

At Morningstar, we define undervalued stocks as those that are trading below our calculated fair value estimate, adjusted for what we call uncertainty – both of which are wrapped into the Morningstar Rating for stocks. Stocks rated 4 and 5 Stars are undervalued; those rated 3 Stars are fairly valued; and those rated 1 or 2 stars are overvalued. For more about how we calculate our fair value estimates, think about the Morningstar Uncertainty Rating, and more, read Morningstar’s Guide to Stock Investing.

This story was originally published on Morningstar.com on April 2

Undervurderede aktier er dem, der handles under deres faktiske værdi. Investorer kan ty til flere metrikker for at vurdere en akties værdi. Nogle investorer bruger standardmetrikker som pris/indtjening (price/earnings - P/E) eller pris/kontantflow (price/cash flow - P/CF). Andre kan se på en akties pris i forhold til selskabets fremtidige vækstmuligheder eller hvor aktien handles i forhold til dens 52-ugers højeste pris.

Hos Morningstar definerer vi undervurderede aktier som dem, der handles under vores beregnede fair value-estimat, justeret for hvad vi kalder usikkerhed - begge dele er en del af Morningstar Rating for aktier. Aktier med en rating på 4 og 5 stjerner er undervurderede; dem med en rating på 3 stjerner er rimeligt vurderede; og dem med en rating på 1 eller 2 stjerner er overvurderede. For mere om, hvordan vi beregner vores fair value-estimater, overvej Morningstar Uncertainty Rating og mere, læs Morningstars Guide til Aktieinvestering.

Denne historie blev oprindeligt udgivet på Morningstar.com den 2. april.

 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Adobe Inc484,20 USD-0,10Rating
Albemarle Corp128,35 USD-1,38Rating
APA Corp30,84 USD-0,19Rating
Cognizant Technology Solutions Corp Class A68,62 USD-1,38Rating
Comcast Corp Class A39,49 USD0,71Rating
Crown Castle Inc100,31 USD-0,31Rating
Dow Inc59,05 USD-0,32Rating
Duke Energy Corp104,36 USD0,67Rating
Entergy Corp113,60 USD0,71Rating
Federal Realty Investment Trust100,88 USD-0,13Rating
FMC Corp63,68 USD-0,31Rating
Hanesbrands Inc4,91 USD1,34Rating
Illumina Inc107,28 USD-1,15Rating
MarketAxess Holdings Inc215,34 USD-0,17Rating
Moderna Inc139,41 USD-1,13Rating
NiSource Inc29,37 USD0,84Rating
PayPal Holdings Inc64,06 USD-1,10Rating
Realty Income Corp55,32 USD0,62Rating
Schlumberger Ltd48,72 USD1,02Rating
Sealed Air Corp37,83 USD-0,63Rating
Stericycle Inc45,55 USD0,15Rating
STMicroelectronics NV ADR40,66 USD-3,29Rating
TC Energy Corp39,12 USD0,14Rating
The Kraft Heinz Co35,99 USD0,57Rating
Tyson Foods Inc Class A60,73 USD0,18Rating
U.S. Bancorp40,97 USD0,18Rating
Under Armour Inc Class C6,56 USD0,69Rating
Ventas Inc48,70 USD-0,06Rating
VF Corp12,31 USD-0,08Rating
Warner Bros. Discovery Inc Ordinary Shares - Class A8,04 USD-0,62Rating
WESCO International Inc187,89 USD-0,06Rating
WK Kellogg Co21,05 USD0,96Rating
Zimmer Biomet Holdings Inc119,26 USD0,18Rating

Om forfatteren

Susan Dziubinski  is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser