Tesla-aktier falder efter skuffende salgstal

Vi har sænket vores estimerede fair value for Tesla-aktien på baggrund af svagere kortsigtede leveringsprognoser, men virksomheden er undervurderet ifølge nuværende skøn.

Seth Goldstein, CFA 03/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Tesla

Tesla (TSLA) annoncerede leverancer i første kvartal af 2024 på 386.810 køretøjer, en nedgang på cirka 8,5% sammenlignet med første kvartal af 2023. Vi har opdateret vores model for at antage, at årsleverancerne for 2024 vil være næsten uændrede sammenlignet med 2023 på lidt over 1,8 millioner køretøjer, ned fra vores tidligere prognose for 10% vækst. Med vores langsigtede udsigter stort set uændrede har vi nedsat vores estimerede fair value af Tesla til $195 per aktie fra $200. Vores snævre økonomiske voldgravsrating forbliver uændret.

Morningstar-vurdering af Tesla-aktien

  • Estimeret Fair Value: $194 (nuværende pris $164)
  • Morningstar Rating: ★★★
  • Morningstar Economic Moat Rating: Smal

 

Tesla-aktien faldt med 5% den 2. april, da markedet reagerede negativt på nedgangen i leverancerne. Ved de nuværende priser ser vi Tesla-aktien som lidt undervurderet og handler cirka 15% under vores opdaterede estimat af dens fair value, men stadig i 3-stjernet territorium. Derfor anbefaler vi investorer at vente på, at aktierne tilbyder en større sikkerhedsmargin, før de overvejer en indgangspunkt.

Nedlukninger af Teslas fabrikker

Ledelsen tilskrev nedgangen til produktionsøgningen af den opdaterede Model 3 på virksomhedens fabrik i Californien, samt fabrikslukninger på grund af fragtforstyrrelser forårsaget af Røde Havskonflikten og et brandangreb ved Gigafactory Berlin. Selvom disse begivenheder fik køretøjsproduktionen til at falde med cirka 2% sammenlignet med første kvartal af 2023, mener vi, at den større nedgang i leverancerne tyder på en afmatning i efterspørgslen efter Teslas køretøjer, da konkurrenterne måske har sænket priserne mere end virksomheden for at vinde forbrugere, især i Kina.

Selvom vi blev overraskede over nedgangen, antog vi, at Tesla ville opleve langsommere vækst i 2024 og 2025, når markedet for dens luksuskøretøjer nærmer sig mætning. På længere sigt forventer vi stadig cirka 5 millioner leverancer inden 2030, primært drevet af det prisvenlige køretøj, som Tesla har til hensigt at lancere sidst på næste år. Virksomhedens indtræden på dette marked bør øge leveringsvolumenvæksten, mens ledelsens planer om at reducere produktionsomkostningerne per enhed forventes at øge overskudsmarginerne.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Tesla Inc174,95 USD-1,41Rating

Om forfatteren

Seth Goldstein, CFA  er aktieanalytiker for Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser