Arm er steget kraftigt, men det er ikke Nvidia

Den nuværende værdiansættelse af det britiske firma drives af en overdreven fortælling om kunstig intelligens, ifølge en ny Morningstar-rapport

Javier Correonero 02/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Arm Holdings

Hypen omkring udtrykket AI forvirrer investorer om Arms virkelige potentiale som en teknologisk aktie, siger Morningstar-analytikeren Javier Correonero i en ny rapport om det britiske firma noteret på Nasdaq.

Selvom Arm (ARM) har mange fordele at være entusiastisk over, er dens aktiekurs ikke en af dem. Efter virksomheden rapporterede sine resultater den 7. februar, steg aktiekursen med mere end 50%, og har siden da handlet til næsten 140 USD, drevet af en overdreven fortælling om kunstig intelligens kombineret med entusiasme over de seneste stigninger i royaltyraterne efter introduktionen af den seneste arkitektur, Armv9.

Selvom Arm præsterer godt og er en modtager af AI, tror vi, at dens AI-fortælling er underordnet, og vi forventer ikke et resultat, der er nær det for Nvidia.

Morningstar-vurdering af ARM

  • Estimeret Fair Value: $57 (nuværende pris er $126)
  • Morningstar Rating: ★
  • Morningstar Economic Moat Rating: Bred

 

Arm-aktien handles til 90 gange price/earnings

Den nuværende aktiekurs overser Arms behov for at fortsætte med at investere i forskning og udvikling for at opretholde væksten i sin toplinje og sætter for høje forventninger til vækst og marginer, ifølge vores vurdering. Vores skøn over den sande værdi på 57 USD forudsætter en årlig gennemsnitlig omsætningsvækst (CAGR) på 17% i det kommende årti og en terminal GAAP-driftsmargin på 44%, sammenlignet med de 22% CAGR og 55% driftsmargin, der kræves for at retfærdiggøre en aktiekurs på 140 USD.

Selvom det sidstnævnte scenarie ville føre til en mellemlang forbedring af Arms økonomiske resultater, mener vi, at det ville skabe langsigtede risici, da virksomheden ville skulle femdoble sine royalty-satser på blot otte år, trække for mange dollars ud af værdikæden og opfordre kunderne til at søge alternative arkitekturer som RISC-V. Med et justeret pris/earnings forhold for 2025 på 90 gange (eksklusive aktiebaseret kompensation) og et P/E-forhold for 2025 ifølge GAAP på 170, mener vi, at investorer har meget at tabe og lidt at vinde ved at købe Arm-aktier.

Hvad markedet siger, hvad Morningstar siger

De vigtigste konklusioner fra Morningstar-rapporten om Arm

  • Selvom halvleder-økosystemleverandører som Arm vil drage fordel af AI, vil de ikke gøre det i samme omfang som Nvidia, på grund af deres forskellige forretningsmodeller og lavere operationelle gearingseffekt og prisfastsættelseskraft. Med andre ord behøver Nvidia ikke at bruge 50 gange mere på software eller betale 50 gange mere til Arm i royalties for at designe en "AI-chip", der sælges for 50 gange mere. Vi forventer, at Arms overskud sandsynligvis vil vokse mere i overensstemmelse med indtægterne.
  • Arm står over for en paradoks mellem innovation og fortjenstmargen. Hvis man ønsker at vinde markedsandele og fortsætte med at hæve royaltiesatserne for at fremskynde omsætningsvæksten, skal man gøre det med en bedre og mere effektiv arkitektur, hvilket kræver fortsatte investeringer i R&D. Høje investeringer i R&D er imidlertid uforenelige med den langsigtede driftsmargin på 55%, der kræves for at retfærdiggøre den nuværende aktiekurs på 140 USD, hvilket betyder et fremadskuende P/E-forhold på 88, næsten dobbelt så højt som konkurrenternes på 47.
  • En aktiekurs på 140 USD ville kræve, at Arm femdobler sine royalty-satser på blot otte år (en blandet sats på 8,5% i 2030 sammenlignet med 1,7% i 2022) og vokser med meget højere hastighed end halvledermarkedet i to årtier. Efter vores opfattelse er dette forslag alt for aggressivt og ville opfordre kunderne til at søge alternativer.
  • Vores skøn over den sande værdi på 57 USD tager fat på dette paradoks. Den antager, at Arm vil have brug for at investere 15 milliarder USD i R&D i de kommende syv år, eller 33% af indtægterne i gennemsnit, for at nå en blandet royalty-sats på 5% i 2030 og 6% i 2033. Dette vil resultere i en årlig omsætningsvækst på 17% og en terminal GAAP-driftsmargin på 44% i det kommende årti.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
ARM Holdings PLC ADR93,11 USD6,79Rating
NVIDIA Corp795,18 USD4,35Rating

Om forfatteren

Javier Correonero  er aktieanalytiker for Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser