4 Warren Buffett-aktier, vi kan lide

Plus de aktier, Berkshire Hathaway købte og solgte sidste kvartal.

Susan Dziubinski 19/02/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Warren Buffett

Warren Buffetts Berkshire Hathaway (BRK.A, BRK.B) har frigivet sin 13F-reguleringsindgivelse for fjerde kvartal 2023. Rapporten indikerer, at Berkshire ikke var en stor køber af aktier sidste kvartal. Det er ikke overraskende, da aktierne steg kraftigt i perioden: Morningstar US Market Index steg med cirka 12% i fjerde kvartal.

Her er et kig på nogle af de aktier, som Warren Buffett og hans team købte og solgte i fjerde kvartal, samt flere af de mest undervurderede Buffett-aktier at købe i Berkshire Hathaways portefølje i dag

Berkshire Hathaways 13F-registrering for fjerde kvartal indikerede ikke, at Buffett tilføjede nye navne til den offentligt handlede portefølje. Ifølge rapporten tilføjede Berkshire simpelthen til eksisterende positioner i Chevron (CVX), Occidental Petroleum (OXY) og Sirius XM Holdings (SIRI).

Dog er det, som Berkshire Hathaway ikke rapporterede, der har fået finansmedierne til at summe, forklarer Morningstar-strategen Greggory Warren.

"SEC tillader lejlighedsvis fortrolig behandling af nye aktiekøb fra store porteføljeforvaltere, undtagelsesvis dem krævede offentliggørelse i kvartalsvise 13F-indgivelser, når 'sådan handling er nødvendig eller passende i offentlighedens interesse og til beskyttelse af investorerne eller for at opretholde fair og ordentlige markeder'.

"Berkshire modtog en undtagelse sidste kvartal (ligesom det har haft på forskellige tidspunkter i fortiden), såvel som for tredje kvartal af 2023, og nu forbliver deres største aktiekøb i tredje og fjerde kvartal et mysterium for investorerne. På et tidspunkt vil virksomheden offentliggøre den aktie (eller aktier), de har købt," siger han.

Bemærkelsesværdigt har Berkshire skåret ned på sin position i Apple (AAPL) i løbet af kvartalet. Men til trods for trimningen forbliver Apple-aktien Berkshire's største beholdning - med stor margin. Buffett og hans hold skar ned på deres positioner i HP (HPQ) og Paramount Global (PARA). Berkshire solgte helt ud af sine positioner i D.R. Horton (DHI), Globe Life (GL), Markel Group (MKL) og StoneCo (STNE).

4 Warren Buffet-aktier at overveje

Mange af de offentligt handlede aktier, som Berkshire Hathaway ejer, er rimeligt værdiansat eller overvurderet i dag ifølge Morningstars metrikker. Her er nogle af aktierne blandt dens beholdninger i det seneste kvartal, som så undervurderede ud pr. den 13. februar 2024.

• Charter Communications (CHTR)
• Citigroup (C)
• Kraft Heinz (KHC)
• Kroger (KR)

Her er lidt om hvorfor vi kan lide hver af disse aktier til disse priser, sammen med nogle nøglemålinger for hver. Alle data er fra den 13. februar.

Charter Communications

• Morningstar Rating: 5 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Smal
• Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
• Industry: Telecom Services

Berkshire Hathaway ejer cirka 2,6% af aktierne i Charter Communications. Selskabet er resultatet af en fusion i 2016 af tre kabelselskaber: Legacy Charter, Time Warner Cable og Bright House Networks. Vi mener, at selskabet har udskåret en snæver økonomisk grøft takket være sin effektive skala og omkostningsfordel. Charter Communications aktier handles i øjeblikket med en imponerende 47% under vores fair value skøn på $550.

Citigroup

• Morningstar Rating: 4 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Ingen
• Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
• Industry: Banks – Diversified

Citigroup er ikke Berkshire Hathaways foretrukne bank: Den ære tilfalder Bank of America (BAC), som er en af de største beholdninger i Berksires offentligt handlede portefølje. Men Citigroup-aktien er mere attraktiv fra et værdiansættelsesperspektiv i dag, ifølge Morningstar. Citigroup-aktien handles i øjeblikket 20% under vores fair value skøn på $66.

Kraft Heinz

• Morningstar Rating: 5 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Ingen
• Morningstar Capital Allocation Rating: Standard
• Industry: Packaged Foods

Berkshire Hathaway ejer mere end 26% af Kraft Heinz' aktier. Den pakket madproducent har genopfrisket sin strategi og fokuserer nu på at konsekvent drive profitabel vækst. Vi vurderer, at Kraft Heinz-aktien er værd $53 per aktie, og aktierne handles med en rabat på 32% i forhold til den fair value i dag.

Kroger

• Morningstar Rating: 4 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Smal
• Morningstar Capital Allocation Rating: Eksemplarisk
• Industry: Grocery Stores

Berkshire Hathaway ejer omkring 7% af Krogers udestående aktier. Kroger og rivalen Albertsons (ACI) har annonceret fusionplaner, selvom der stadig er regulatoriske hindringer. Vi mener, at Kroger har udskåret en snæver økonomisk grøft og drives af et ledelsesteam, der har gjort et fremragende stykke arbejde med at allokerer kapital. Kroger-aktien handles 14% under vores fair value skøn på $53.

Mere om Warren Buffets aktieudvælgelse

Warren Buffett har sagt, at han ikke betragter sig selv som en aktieplukker; i stedet er han en virksomhedsplukker. Den kommentar sammenfatter stort set, hvordan han tænker på aktier: de er dele af virksomheder. Læs mere om, hvordan Oraklet fra Omaha vælger virksomheder at købe i "How to Invest Like Warren Buffet". Og få indsigt i visdomsordene i "12 Lektioner om Penge (Og Livet) fra Buffett og Munger".

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Berkshire Hathaway Inc Class A617.283,99 USD0,99Rating
Berkshire Hathaway Inc Class B408,78 USD0,91Rating

Om forfatteren

Susan Dziubinski  is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser