Den nye metode for Morningstar Fund Awards

Morningstar Fund Awards skifter navn til Morningstar Awards for Investing Excellence. Her er alt hvad du har brug for at vide om ændringerne og den nye metodologi, der ligger til grund for udvælgelsen af nominerede og vindende fonde og fondsselskaber.

Johanna Englundh 19/02/2024
Facebook Twitter LinkedIn

 awards

Morningstar Awards for Investing Excellence er designet til at anerkende fonde og kapitalforvaltere, der ikke kun har leveret stærk risikojusteret afkastning i det seneste år, men også har tjent investorer godt på lang sigt og forventes at fortsætte med at gøre det fremadrettet.

Disse priser udvælges ved hjælp af en kombination af tidligere resultater og risici og, når det er muligt, Morningstars fremadskuende vurderinger af fonde, Morningstar Medalist Rating, herunder dets komponent, Parent Pillar. Den fulde metode bag tildelingen af priserne og dens anvendelse for hver marked findes her.

På det danske marked har vi to typer af priser: Morningstar Category Awards og Morningstar Asset Manager Awards. Her kan du se de nominerede for 2024.

"Morningstar Awards for Investing Excellence er designet til at anerkende branchens bedste fondsudbud og investeringscentrerede virksomheder. Vi lægger vægt på vores analytikeres kvalitative, fremadskuende meninger under udvælgelsesprocessen på de enkelte fondsmarkeder. Med vores nye metode, der anvendes på 24 markeder globalt, ser vi frem til at lancere disse analytikerbaserede priser på nye markeder for første gang i 2024," siger Wing Chan, Morningstars chef for fondsanalyse, Europa, Asien og Stillehavsområdet.

Morningstar har årligt uddelt priser til dygtige porteføljeforvaltere siden 1988. Vinderne af Morningstar Awards for Investing Excellence udvælges baseret på analyse og dybdegående kvalitativ vurdering af Morningstars fondsanalysegruppe. For mere information om Morningstar Awards for Investing Excellence og datoer for hver marked, besøg denne side.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johanna Englundh  is an editor for Morningstar in Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser