Din finansielle kalender for Norden 2024

Forbered dig til det nye børsår på den bedste måde og noter disse datoer i din finansielle kalender for Norden 2024. Vi opremser alt fra vigtige rentebeslutninger, helligdage som påvirker børsens åbningstider, vigtige valgdage til rapporteringssæsoner.

Johanna Englundh 15/12/2023
Facebook Twitter LinkedIn

nyårsfirande norge

Renteniveauet har været afgørende for børsudviklingen i de seneste år, og markedet vil nøje følge rentemeddelelserne i 2024. For investorer er det derfor værdifuldt at holde øje med, hvornår de forskellige centralbanker annoncerer deres rentebeslutninger. Nedenfor er datoerne for fire vigtige centralbanker for de nordiske lande: Sveriges Riksbank, Norges Bank, ECB og FED. Bemærk, at Danmarks Nationalbank, med en fast vekselkurs, ikke afholder regelmæssige pengepolitiske møder og kan ændre renten når som helst. Derfor er Danmarks Nationalbank ikke inkluderet i tabellen nedenfor.

 

Men det er ikke kun rentebeslutninger, der er vigtige for børsen. En afgørende del for at du kan handle er, at børsen er åben, derfor finder du alle de dage, hvor den svenske, norske, danske og finske børs er lukket i 2024 her nedenfor. Du får også at vide, hvornår rapporteringssæsonerne starter og andre vigtige begivenheder, som kan være gode at indføre i din kalender.

 

 

 

Hold dig opdateret - men time ikke markedet!

De ovenstående datoer er kun et udvalg af de datoer, der kan påvirke de finansielle markeder og vores porteføljer næste år. Afhængigt af din investeringsportefølje og præferencer kan andre datoer derfor være vigtige for dig at holde øje med også. Som langsigtet investor er det bedst ikke at forsøge at time markedet, noget som vi konstant kommer tilbage til hos Morningstar. Sørg for at du holder fast i din langsigtige strategi og se disse datoer mere som en måde at holde dig opdateret på, end noget der skal ændre din portefølje ud fra. Og til sidst, husk at det nærmeste, vi kan komme en gratis frokost på børsen, er diversificering.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Johanna Englundh  is an editor for Morningstar in Sweden.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser