Nye kapitler: Vores anbefalinger for 2023

Her finder du en oversigt over vores analytikeres bedste boganbefalinger for 2023.

Facebook Twitter LinkedIn

Reading at desk

Det er den tid på året, hvor Morningstar-analytikere ser til hinanden for at få anbefalinger til, hvordan de kan bruge deres uddannelsestilskud, en frynsegode for at tilskynde til livslang læring blandt Morningstar-medarbejdere.

Nedenfor er nogle af de boganbefalinger, der cirkulerer blandt vores globale forskerhold, og som forhåbentlig kan tjene som en inspirationskilde i 2023. Vi vil også gerne høre dine anbefalinger og tilføje dem til fremtidige lister!

Jeff Ptak, Rating Manager, Chicago

In Pursuit of the Perfect Portfolio af Andrew W. Lo og Stephen R. Foerster

Dette er en tilgængelig og intens kronik om, hvordan vi bygger porteføljer, hvilke ændringer der er dukket op undervejs og en gennemgang af sandheder, der er læst op og vedtaget. Hvordan kom investorerne til at omfavne 60/40-porteføljeallokeringen? Og hvilken rolle spiller forskellige muligheder i aktivallokeringen? Denne læseværdige bog behandler disse spørgsmål såvel som en række andre.

The Bogle Effect af Eric Balchunas

Balchunas er en veletableret ekspert i børshandlede fonde og indeksering, men han havde ikke tilføjet "dygtig forfatter" til sit CV, før han udgav denne sjove bog. Det er først og fremmest en inspirerende historie om, hvordan Jack Bogle kom til at bygge The Vanguard Group, en fortælling, der er lige dele ubarmhjertig drivkraft, et strejf af held og fed opfindsomhed. Bogen fungerer også godt som et historisk tilbageblik på fondsbranchen i dens vorden og ungdommen, fremkomsten af den akademiske og kvantitative tilgang til finansiering, som var en afgørende årsag til, at fondsbranchen bredte sig og blev førstevalg for småopsparere og pension. fonde over hele verden.

Mathieu Caquineau, Director Equity Strategy, Paris

The Psychology of Money af Morgan Housel

En fascinerende og tankevækkende bog, der dykker ned i de psykologiske og følelsesmæssige aspekter af privatøkonomi, og hvordan vi forholder os til penge. Vores forhold til penge er komplekst og påvirket af kultur og personlige erfaringer. Uanset om du er en erfaren investor eller lige er begyndt, udfordrer denne bog den traditionelle visdom og antagelser, som mange af os har om penge.

Michael Dobson, Associate Analyst, Multi-Asset and Alternative Strategies, Toronto

The Man Who Solved the Market: How Jim Simons Launched the Quant Revolution af Gregory Zuckerman

En fantastisk fortælling om renæssanceteknologi og Jim Simons. Den beskriver den trial and error, der lå bag mange af de største investeringssucceser, vi kender til. Bogen dækker også de tidlige dage med maskinlæring, ligesom den tilbyder en unik ikke-finansiel tilgang til markedet. Resultaterne taler for sig selv!

Francesco Paganelli, Senioranalytiker, Alternative Strategier, Milano

The Complete Turtle Trader: How 23 Novice Investors Became Overnight Millionaires af Michael W. Covel

Hvad sker der, når almindelige mennesker lærer et system at tjene ekstraordinære beløb på aktiemarkedet? Dette er den sande historie bag Wall Street-legenden Richard Dennis og hans disciple, de såkaldte "Turtles", og de handelsteknikker, der gjorde dem til millionærer.

Simon Scott, direktør for alternative strategier, Sydney

The First Astronomers: How Indigenous Elders Read the Stars af Duane Hamacher

Vi ser ikke længere mod himlen for at forudsige vejret, forudsige årstiderne eller plante vores haver. De fleste af os kan ikke engang se Mælkevejen. Men oprindelige folk over hele verden besidder stadig denne viden, og der er meget, vi kan lære af dem. Hvordan fungerer dette, og hvordan kan vi bedre forstå vores plads i universet?

Simon Scott, direktør for alternative strategier, Sydney

The First Astronomers: How Indigenous Elders Read the Stars av Duane Hamacher

Vi ser ikke lenger mot himmelen for å varsle været, forutsi årstidene eller plante hagene våre. De fleste av oss kan ikke engang se melkeveien. Men urbefolkninger over hele verden besitter fortsatt denne kunnskapen, og det er mye vi kan lære av dem. Hvordan fungerer dette, og hvordan kan vi bedre forstå vår plass i universet?

Janet Yang Rohr, direktør, multi-asset strategier og alternativer, Chicago

Smart Brevity: The Power of Saying More With Less af Jim VandeHei, Mike Allen og Roy Schwartz

De mange læsere og tilhængere af Smart Brevity vil fortælle dig, at denne bog handler om, hvordan man siger mere med mindre, og sørger for, at dit budskab kommer på tværs af fulde indbakker og konstante strømme af digitale feeds. Bogen gør dette og hjælper læserne med at visualisere resultaterne med farver, illustrationer, punktopstillinger og overskrifter i massevis.

Jeg kan også godt lide at tro, at det her er en bog om empati og forståelse. Det handler om at vide, at hver af os er hovedpersonen i vores egen historie, der fører et kompliceret indre liv, som få udefrakommende kunne håbe på fuldt ud at forstå. Og når vi tænker fra det perspektiv, kan vi nemmere give slip på vores egoer, reducere vores skrivning til det væsentlige og give læsere og investorer det, der betyder mest for dem.

 

Artiklen er oversat fra norsk og er udgivet den 04/01/2023 på morningstar.no

 

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Janet Yang, CFA  Janet Yang is a fund analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser