Hvad mener Morningstar Investment Management om markedsudsigterne for 2022?

VIDEO: Morningstar Investment Management CIO Dan Kemp fortæller om udsigterne for 2022.

Ollie Smith 27/12/2021
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Ollie Smith: Vores særlige uge om udsigterne for 2022 er ved at være slut. Men før vi slutter, vil jeg gerne mødes med Morningstar Investment Managements globale CIO, Dan Kemp, for at spørge ham om hans teams rapport om, hvad der kan ske næste år. Så, Dan, mange tak fordi du kom. Først et stort spørgsmål. I din rapport om udsigterne for 2022 taler dit team om de voksende argumenter for at investere i Kina. Kan du forklare lidt mere om det?

 

Dan Kemp: Absolut, Ollie. Og goddag, det er dejligt at være her med dig i dag. Så når vi tænker på investeringer generelt, mener vi, at de bedste muligheder har tendens til at opstå, hvor man ser virksomheder eller aktiver, der er undervurderet, når man ser på længere sigt. Og typisk kommer denne undervurdering af, at folk er særligt bekymrede over et problem, som er fastlåst i deres bevidsthed, og det fører til, at et aktiv bliver upopulært i investorernes bevidsthed, og investorerne har en tendens til at undgå dette aktiv og foretrække andre ting, der er mindre bekymrede. Og det er her, vi ser mulighederne i kinesiske virksomheder i øjeblikket, men især i store kinesiske teknologivirksomheder.

De ved naturligvis, hvor populære de store amerikanske teknologivirksomheder er, virksomheder som Facebook, der nu hedder Meta, Google og andre virksomheder af den type. De er meget, meget højt værdsat. Mange af de karakteristika, der gør disse virksomheder så attraktive, ser vi også i kinesiske teknologivirksomheder. Men på grund af den kinesiske regerings igangværende indgreb er der mange bekymringer om disse virksomheder, og vi har set priserne falde, og de er nu meget billigere end tidligere, og efter vores mening er de meget billigere end de amerikanske teknologiselskaber. Og derfor er det et fokus for os, når vi forsøger at opbygge porteføljernes teknologieksponering. Som kan giver en bedre værdivinkel på teknologi.

 

Smith: Selvfølgelig. Og hvis vi lige holder os til virksomhederne et øjeblik, så er inflationen en stor bekymring for investorerne. Hvor passer energiaktier ind i det billede i betragtning af jagten på virksomheder, der er positivt korreleret med selve inflationen?

 

Kemp: Ja, det er rigtigt. Vi er ret begejstrede for energiselskaber i øjeblikket og har været det i godt et år nu. Og det er fordi, du har ret, energiselskaber giver en vis beskyttelse mod inflation typisk, fordi energi er en af de vigtigste kilder til inflation. Så hvis energiselskaberne ser prisen på energi stige, kan de vælte en stor del af deres produktionsomkostninger over på dem, og det giver dem et positivt forhold til inflationen. Men igen, når man tænker på at købe noget med inflationsbeskyttelse, så er den pris, man betaler for denne form for forsikring, kan vi se det på den måde, virkelig vigtig, og vi ser igen energiselskaber som værende undervurderet. Folk blev meget bekymrede for energiselskabernes fremtid tilbage i dybden af COVID-pandemien, da energipriserne kortvarigt blev negative. Og det var en stor bekymring for denne sektor. Det førte til, at folk var meget negative. Ud fra et langsigtet perspektiv var vi meget mere positive, og vi ser stadig muligheder der, uanset om inflationen er høj eller lav, men de vil sandsynligvis være særligt nyttige, hvis inflationen forbliver høj.

 

Smith: Og til sidst bare et lille spørgsmål til sidst på året. På redaktionen tror jeg, at vi hver især har et yndlingsemne, som vi vil overvåge næste år. Jeg må indrømme, at jeg er blevet mere og mere interesseret i optagelsen af kryptovaluta. Så jeg tænkte bare på, hvad dit yndlingsemne er. Hvad vil du personligt kigge på næste år?

 

Kemp: Så mit yndlingsemne er lidt mærkeligt for at være ærlig. Det er sandsynlighed. Og jeg ved godt, at det lyder mærkeligt, men når vi tænker på investering, er vi naturligvis altid fokuseret på fremtiden. Og som mennesker er vi naturligt indstillet på at lede efter mønstre, at søge efter fortællinger, at forvente, at historien udvikler sig på en deterministisk måde, fordi vi virkelig ved, at fremtiden ikke er sådan. Fremtiden er sandsynlighedsbaseret. Vi er nødt til at forstå sandsynlighed. Vi er nødt til at tænke i sandsynlighedsregninger og lægge vores ønske om mønstre og fortællinger til side, hvis vi skal træffe gode investeringsbeslutninger. Derfor fokuserer vi på at forsøge at tænke sandsynlighedsbaseret om fremtiden og på den måde træffe bedre investeringsbeslutninger.

 

Smith: Dan, det var som altid en fornøjelse at tale med dig. Jeg ønsker dig en glædelig jul, når den kommer. Indtil næste gang jeg er Ollie Smith for Morningstar.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Ollie Smith  is editor of Morningstar UK

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser