"Sundhedsaktier er overvurderede"

VIDEO: Virksomheder der kæmper for en coronavirus-kur, er flyttet til høje værdiansættelser. Morningstar-analytiker Alex Morozov leder efter mindre kendte sundhedsnavne.

Holly Black 01/07/2020
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Holly Black: Velkommen til Morningstar. Jeg er Holly Black. Med mig er Alex Morozov. Han er chef for Aktieanalyse hos Morningstar. Hej.

Alex Morozov: Hej Holly.

Black: Så jeg tror at i de sidste par måneder, en sektor der virkelig har været i rampelyset, er den der kæmper for at finde en kur mod denne coronavirus-pandemi. Er dette et område, du ser specielt på?

Morozov: Ja. Som en del af mit dækningsunivers dækker jeg en hel del livsvidenskab og medicinske teknologiselskaber, der er direkte eller indirekte involveret i udviklingen af enten en test for Covid-19 eller potentielt en vaccine. Og som du sagde, sektoren har været ret varm. Så hvis man ser på de to foregående pandemier, hvor aktieuniverset var og hvor det var lige efter, gjorde sundhedssektoren sig som helhed temmelig godt, men livsvidenskabssegmentet i det har gjort det særligt godt. Nogle af de aktier som jeg dækker, handler faktisk på niveauer over, hvor de var tilbage i februar-marts. Og det er virkelig primært drevet af de virksomheder, der er mere positivt påvirket af coronavirus.

Black: Og jeg tror, at en af de skøre ting ved dette er, at vi ikke engang ved, om de vil være i stand til at skabe en kur, og alligevel stiger deres aktiekurser bare på det håb. Og vi ser, at disse virksomheder arbejder på måde, som de aldrig har arbejdet før, udvikler vacciner før de endda ved om de virker, eller udvikler dem i vanvittige hastigheder end nogensinde før. Så hvordan bør investorer tænke på denne sektor?

Morozov: Det interessante ved livsvidenskabssektoren er, tænk for eksempel at gå til det 19. århundrede Californiens guldrus. Alle folk valfartede til Californien for at drage fordel af alt det guld, der blev fundet der. Interessant nok var de virksomheder, der drog mest fordel af guldrusen, ikke nødvendigvis dem der handlede med guld, eller nød godt af at nogle af disse pionerer fandt guld. De virksomheder der gjorde det bedst, var dem der fremstillede hakker og skovle.

Så måden jeg ser på coronavirus og den potentielle vaccine er, at du kan satse på en vaccineproducent, hvis du vil. Eller måske hvad du kan gøre, er at tage et kig på de virksomheder, der kommer til at drage fordel, uanset hvem der faktisk udvikler denne vaccine. Så du ser inden for mit dækningsunivers virksomheden Thermo Fisher Scientific. Dette er en virksomhed, der er på forkant lige nu med fremstillingen af test for Covid, men det vil sandsynligvis også være en modtager af vaccine, når den først er udviklet. Det samme gælder et selskab som Becton, Dickinson. Virksomheden fremstiller faktisk hætteglas. Og hætteglassene er temmelig grundlæggende produkter, men hver vaccine har brug for et hætteglas at blive solgt i. Så det er sandsynligvis den bedste måde at finde vinderne i denne situation, ved at se på de virksomheder, der fremstiller disse hakker og skovle.

Black: Og med hensyn til aktiekurserne, et af de få områder der er steget siden sygdommens udbrud. Betyder det, at der overhovedet er nogen investeringsmuligheder af god værdi i øjeblikket?

Morozov: Ja, det er en smule mere udfordrende at finde gode ideer lige nu i sundhedsområdet som helhed, men især blandt alle virksomheder inden for life science. Det meste af life science-sektoren handles faktisk over vores fair value estimater. Måske er den eneste undtagelse her Roche. Roche er et konglomerat. Så det er ikke nødvendigvis et rent life science selskab. Det har et meget betydeligt lægemiddelsegment, men det har også et ret stort diagnostisk segment. Så det diagnostiske segment, eller Roche, har potentielt betydelig medvind fra både testvolumen, som vi vil se de næste 6 til 12 måneder, såvel som en potentiel antistofprøve og en potentiel vaccine. Så Roche handler faktisk med væsentlig under vores fair value estimat. Det er sandsynligvis en af de få idéer, vi har i denne sector.

Alex, tusind tak for din tid. Fra Morningstar, jeg er Holly Black.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Holly Black

Holly Black  Chefredaktør for Morningstar.co.uk

 

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings