Q1 Energi: et fald på mere end 30 procent i oliepriserne har gjort energiaktierne attraktive

Efter at have outperformet det bredere marked i det meste af 2018, tog Morningstars Global Energy Index et skarpt dyk på 22 procent i fjerde kvartal frem til 20. december som følge af et dybt fald i oliepriserne, der begyndte i oktober.

Facebook Twitter LinkedIn

Af Jeffrey Stafford, CFA, aktieanalytiker hos Morningstar.

Efter at have rørt 75 dollar per tønde i begyndelsen af oktober, styrtdykkede prisen på WTI råolie til et niveau under vores uændrede midt-cyklus fortventninger om en pris på 55 dollar per tønde. Faldet på mere end 30 procent i olieprisen fra toppen i 2018 er sket samtidig med en nedgang på de bredere aktiemarkeder, hvilket har fået energiaktier til at se meget mere attraktive ud end de gjorde, da OPEC mødtes tilbage i juni måned. Medianen af pris/fair value i vores globale dækning af energiselskaber er 0,77. Omkring 8 procent af de dækkede aktier tildeles 5 stjerner, hvilket er en af de højere andele på sektorniveau.

I juni sagde vi, at en bølge af skiferolie sandsynligvis ville være katalysator for at oliepriserne faldt tilbage mod vores midt-cyklus forventninger. Dette har stort set udspillet sig, da den amerikanske produktion er oppe med 7,5 procent fra juni til september og mere end 14 procent siden slutningen af 2017. Andre faktorer har også bidraget til nedgangen i olieprisen siden OPECs sidste møde, inklusive højere end ventet iransk produktion og bekymringer om efterspørgslen, da olieprisen var stigende.

Givet vores relativt negative syn på olieprisen (vores langsigtede estimat er 15 procent under konsensus), mener vi at investorer sandsynligvis vil finde mere værdi i de mere volumen-drevne områder i sektoren såsom midstream (transport, opbevaring og engros) og raffinering. Alligevel har det seneste salgspres på aktierne også skabt adskillige købsmuligheder inden for integrerede olieselskaber, udforskning & produktion (E&P) og service.

Energi bilag 2

 

Enbridge (ENB) 

Stjerne rating: 5 stjerner
Economic moat: Wide
Seneste kurs: 31,03 USD
Fair value estimat: 47,00 USD
Fair value usikkerhed: Medium

Wide-moat Enbridge repræsenterer en af vores bedste idéer for investorer i den canadiske midstream sektor. Vi ser et kurspotentiale på 40 procent i aktien, mens midstream sektoren i Canada i gennemsnit fremstår fair prissat. Vi mener ikke at markedet fuldt ud forstår potentialet i selskabets vækstportefølje, som blandt andet indeholder en udvidelse af en af Canadas primære rørledninger – et projekt der blev godkendt i juni. Vi regner med at selskabet vil generere betydelige frie pengestrømme til sine aktionærer, som vil gøre det muligt at øge udbyttet med omkring 10 procent årligt over de næste tre år. Selskabets umiddelbare udbytteafkast er omkring 7 procent.

Schlumberger (SLB) 
Stjerne rating: 5 stjerner
Economic moat: Narrow
Seneste kurs: 35,47 USD
Fair value estimat: 65,00 USD
Fair value usikkerhed: Høj

Schlumberger skiller sig ud i mængden som en aktie af høj kvalitet til en favorabel pris. Markedet undervurderer tilsyneladende selskabets SPM division, der stræber efter at levere betydelige omkostningsreduktioner ved at udvikle olie- og gasfelter med sin fuldt integrerede servicemodel. SPM leverer allerede en afkastningsgrad, der langt overstiger niveauet i resten af virksomheden, og derfor vil divisionen løfte Schlumbergers lønsomhed i takt med at dens andel af omsætningen vokser i de kommende år.

Jeffrey Stafford, CFA, har ingen positioner i de nævnte værdipapirer.

---

© Morningstar 2019. Alle rettigheder reserveret. Medmindre andet er angivet i en særskilt aftale, må denne rapport kun anvendes i det land, hvor den oprindelige distributør er fra. De i rapporten indeholdte informationer, data, analyser og meninger udgør ikke investeringsvejledning; de er udelukkende beregnet til informative formål og er derfor ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer, ligesom der heller ikke garanteres for deres korrekthed, fuldstændighed eller nøjagtighed. De meninger, der her gives udtryk for, er formidlet på datoen herfor og kan ændres uden yderligere varsel. Med undtagelse af hvor andet kræves af lovgivning, hæfter Morningstar ikke for nogen beslutninger i forhold til handel, erstatning eller andre tab, der kan tilskrives eller er relateret til oplysninger, data, analyser eller anskuelser eller deres brug. De heri indeholdte oplysninger tilhører Morningstar og må ikke gengives, hverken helt eller delvist, eller bruges på nogen måde uden Morningstars forudgående, skriftlige samtykke. Investeringsanalyserne udarbejdes og udsendes af datterselskaber til Morningstar, Inc., herunder men ikke begrænset til Morningstar Research Services.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Analysts   -

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser