Wide Moat nyhedsbrev

Dette er første Wide Moat nyhedsbrev fra Morningstar, hvor omdrejningspunktet vil være aktier. 

Morningstar 10/10/2014
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar er en førende leverandør af uafhængig research, og i Danmark er vi blandt private investorer sandsynligvis mest kendt for vores rating af danske investeringsforeninger. Hvad mange måske ikke ved, er at vi også er verdens største uafhængige leverandør af aktieanalyse. Vi har mere end 120 aktieanalytikere og de dækker i omegnen af 1,500 aktier på global plan. Det sætter vi nu fokus på til fordel for danske investorer, således at de forhåbentlig fortsat vil kunne træffe investeringsbeslutninger på et oplyst grundlag.

Vores omfattende globale aktiedækning kan du se her.

Nyhedsbrevet er gratis og kommer ca. hver 2. uge. Dele af nyhedsbrevet vil være på engelsk. God læselyst.

Wide Moat
Visse selskaber kan omsætte betydelige konkurrencemæssige fordele til attraktive afkast. Hos Morningstar kalder vi dem Wide Moat selskaber.

Morningstar Dækning af Danske Aktier
Morningstar har kvalitativ dækning af 9 danske aktier. Novo Nordisk og Novozymes er de eneste to danske aktier vi klassificerer som Wide Moat selskaber. Aktuelt er William Demant mest undervurderet i forhold til Morningstars fair value estimat, mens AP Møller Mærsk omvendt vurderes at være den mest overvurderede danske aktie.

Initial dækning af Novozymes
Morningstar indleder dækning af Novozymes, der som blot det andet danske selskab (udover Novo Nordisk) opnår wide moat. Klassificeringen understøttes af immaterielle anlægsaktiver (herunder know-how og mere end 6000 patenter) og høje omkostninger for kunderne ved leverandørskifte, hvilket muliggør Novozymes’ dominerende rolle i det industrielle marked for enzymer.

Statoil får en Narrow Moat rating
Statoil har med deres ekspertise i dybhavs-boring positioneret sig som en af de største på markedet, hvilket er med til at give dem en narrow moat rating. 

eBays spinoff af PayPal giver to Wide Moat selskaber
eBay annoncerede for nyligt, at selskabet opdeler PayPal og deres eBay Marketplaces/Enterprise enheder til to selvstændige børsnoterede selskaber. Læs hvad denne annoncering har af betydning for deres tidligere wide moat status.    

Nike Inc. fastholder deres Wide Moat rating
Nike viste i deres seneste kvartalsregnskab, hvorfor de fortjener en Wide Moat rating. En af årsagerne var bl.a. en stigende brand popularitet som følge af VM i Brasilien.

Apple tildeles en Narrow Moat
Morningstar vurderer Apple til at have en stærk produktportefølje, men korte produktlivscyklusser og intens konkurrence forhindrer Apple i at opnå en wide moat rating. 

HP laver spinoff og skaber to nye børsnoterede selskaber
HP's spinoff deler selskabet i to selvstændige børsnoteret selskaber. Selskaberne opdeles i Printers & Personal Computers og Enterprise (software and infrastructure and services). Læs mere i Morningstars fulde analyse.  

Procter & Gamble Co tildeles en Wide Moat rating
Procter & Gamble har de seneste år bevæget sig ind på flere nye markeder, nogle med bedre held end andre. Trods det vurderer vi alligevel Procter & Gamble som et wide moat selskab. 

Amazon opnår en Wide Moat rating, ligesom Alibaba
Qua opmærksomheden af Alibaba's børsnotering tager vi her et kig på Amazon, som sammen med Alibaba også tildeles en wide moat rating. Læs hvorfor i Morningstars analyse af Amazon. 

Wide Moat rating til Facebook
Facebook, verdens største online sociale medie, og deres 1.3 milliarder aktive månedlig brugere, giver en wide moat rating. Facebook's seneste køb af Atlas Ad Technology skal fremover hjælpe med til at reklamere bedre, hvilket bidrager til vurderingen.  

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar  

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser