Rangliste for september 2013

Syv foreninger forbedrer deres rating-gennemsnit i september, mens fire går tilbage og fem foreninger er uændret i forhold til august måned. Fire fonde er blevet ratet for første gang i september. Stockrate Invest Globale Aktier tildeles de maksimale 5 stjerner, Investin Optimal VerdensIndex Moderat kommer også godt fra start med fire stjerner. 

Facebook Twitter LinkedIn

Derimod er Alm. Brand Invest Korte Obligationer og Alm. Brand Invest Nordiske Akter kommet mindre godt fra start med henholdvis én og to stjerner - og altså under middel. Resultatet betyder at Alm. Brand Invest er eneste danske forening med et gennemsnit under det europæiske snit på 3 stjerner.

På landeranglisten forbedrer Danmark sin rating og beholder akkurat placeringen i top.

------------------

Morningstar Rating er en europæisk sammenligning af ensartede fonde fra hele Europa på baggrund af, hvor godt et risiko- og omkostningsjusteret afkast de har opnået gennem de seneste tre, fem og ti år. Sammenligningen sker indenfor europæiske kategorier. Den samlede rating beregnes som et vægtet snit af 3, 5 og 10 års ratingen.

Morningstar opdeler de mange forskellige fonde i Europa i mere end 300 kategorier. På Morningstar.dk kan man under fanebladet ’Risiko og rating’ se både den samlede rating, samt de underliggende ratings på de tre perioder for hver enkelt fond. Morningstar Rating vil ofte give et godt fingerpeg af hvor god en fond er, men man bør altid vurdere en fond på mere end et nøgletal inden der investeres.

Ranglisten på forenings- og landeniveau med udgangspunkt i ultimo september 2013 kan ses HER.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA  

Chefanalytiker i Morningstar Danmark

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser