Morningstar Fund Awards 2013

Før påske kårede Morningstar de fonde, der har leveret de bedste resultater til danske investorer. I denne artikel sætter vi fokus på aktievinderne.

Danske investorer er så heldige, at der er masser af gode fonde på markedet at vælge imellem. Konkurrencen blandt investeringsforeningerne om at komme til tops med de bedste resultater er hård og ikke mindst evnen til at forblive deroppe. Alene i Morningstars europæiske database har vi mere end 30.000 unikke fonde, så der er mange om buddet, når det gælder investorernes penge.

Men selvom danske investeringsforeninger generelt har en overvægt af gode fonde i forhold til andre lande i Europa, så er der alligevel nogle der er bedre end andre. Dem vil Morningstar gerne være med til at fremhæve og hædre. Morningstar Fund Awards er en anerkendelse til de fonde og porteføljeforvaltere, der har leveret særlig gode resultater over en årrække.

På aktivklasse og fondshus

Vi uddeler to typer af awards. Den første er en kategoriaward, hvor vi har udvalgt i alt 10 aktivklasser. For den private investor repræsenterer de udvalgte aktivklasser en velsammensat portefølje. Der uddeles priser til seks aktivklasser med aktier og fire med obligationer. Der lægges vægt på etårsafkastet, men fondene skal ligeledes have leveret konkurrencedygtige risikojusterede afkast på tre og fem års sigt for at komme i betragtning.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

For at se denne artikel registrér dig som Morningstar Basis-medlem

Registrér dig gratis

Om forfatteren

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA  

Chefanalytiker i Morningstar Danmark

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Terms of Use        Privacy Policy        Cookies