Et broget billede - Latinamerika

Facebook Twitter LinkedIn

Det amerikanske opsving fortsætter med at støtte de største latinamerikanske lande. Det mexicanske aktiemarked har vundet nær 20 pct. i år, mens det brasilianske er oppe med næsten 10 pct.


Stemning

Udsigterne til et amerikansk opsving har gavnet Mexico, da det har en stor samhandel og mange grænseoverskridende investeringer med sin nordlige nabo. Argentina fortsætter med at have problemer, mens Venezuela for nyligt måtte igennem politisk uro med et kupforsøg. De to sidstnævnte lande er dog relativt uvigtige markeder, set med investeringsforenings briller, da de har en ringe vægt i markedet.

Apriludgaven af IMF’s halvårlige økonomiske rapport, World Economic Forum, pegede på, at ringene i vandet fra den argentinske krise, kun har ramt de omkringliggende lande i begrænset omfang.


Prognose

Regionen som helhed er stærkt afhængig af de udviklede lande – både via direkte samhandel og indirekte gennem investeringer. Generelt er tendensen den, at den positive stemning over for nye markeder vil gavne lande som Brasilien og Mexico.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser