Apple: AI-strategi bør drive salg og opgraderinger

Vi var tilfredse med Apples intelligenssuite af funktioner, der blev annonceret på den verdensomspændende udviklerkonference

William Kerwin 13/06/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Apple logo

Apple præsenterede generative kunstig intelligensfunktioner for første gang denne uge. Her er hvad vores analytiker tænkte om meddelelsen.

Morningstar Metrics for Apple

Fair Value Estimate: $170.00
Morningstar Rating: 2 stjerner
Morningstar Economic Moat Rating: Bred
Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Vi opretholder vores fair value-estimat på $170 for aktier af Apple (AAPL) og ser åbningenstalen på selskabets verdensomspændende udviklerkonference i et positivt lys. Apple afslørede længe ventede generative kunstig intelligensfunktioner, samlet under navnet Apple Intelligence. Vi fortsætter med at have tillid til en stærk iPhone-opgraderingscyklus i regnskabsåret 2025, og vi foretager ingen ændringer i vores prognose eller værdiansættelse.

Kunder vil have brug for en iPhone 15 Pro-model eller bedre for at udnytte Apple Intelligence fuldt ud, hvilket vi tror vil fremme nye salg og opgraderinger. Firmaet annoncerede også opgraderinger på tværs af dets enhedsoperativsystemer. Inden for disse opgraderinger kunne vi godt lide fokusset på tilpasning og privatliv. Apples aktie oplevede en afdæmpet reaktion på hovedtalen, hvilket antyder, at forventningerne til generativ AI og opgraderingscyklussen var indregnet i aktiepriserne. Vi ser i øjeblikket aktierne som moderat overvurderede.

Apples første skridt ind i generativ AI

Vi var tilfredse med den nyannoncerede Apple Intelligence-suite af funktioner. Dette er firmaets første indtog på generativ AI-området. Apple fremhævede generativ AI, der er personlig, privat og integreret, hvilket stemmer overens med virksomhedens overordnede tilgang. Opgraderinger til funktioner levede primært op til vores forventninger, med forbedret Siri-funktionalitet, skrivehjælp ved hjælp af store sprogmodeller, billedegenskaber og strømlinede notifikationer blandt højdepunkterne. Vi var især imponerede over Siris evne til at trække data mellem apps og foretage handlinger uden at omdirigere brugeren.

Apple prioriterede modelbehandling på enheden, hvilket er mere sikkert for brugerdata. Det annoncerede også Apple-drevne servere, der bruger Apple-halvledere, som kan behandle større generative AI-forespørgsler uden at gemme brugerdata. Vi mener, at denne hybridtilgang er praktisk og passer til Apples overordnede privatlivsstrategi. Endelig samarbejder firmaet med Open AI for at integrere ChatGPT i sin software til større spørgsmål, der ikke er knyttet til en bestemt applikation.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Apple Inc224,71 USD0,18Rating

Om forfatteren

William Kerwin  er aktieanalytiker hos Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser