Er Berkshire Hathaway købsværdig efter rapporten?

Desuden, vores vigtigste indsigter fra årsmødet 2024

Greggory Warren 07/05/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Warren Buffett

Berkshire Hathaway (BRK.A/BRK.B) offentliggjorde sin resultatrapport for første kvartal den 4. maj. Her er Morningstars syn på Berkshire Hathaways resultater og udsigterne for dens aktie.

Morningstar Metrics for Berkshire Hathaway

• Fair Value Estimate: BRK.A: $640,000.00 

• Fair Value Estimate: BRK.B: $427.00

• Morningstar Rating: 4 stjerner

• Morningstar Economic Moat Rating: Bred

• Morningstar Uncertainty Rating: Lav

 

Vores syn på Berkshire Hathaways resultater for første kvartal

Selvom Berkshire Hathaways årlige møde altid har været underholdende, har det generelt ikke været en god kilde til information om virksomhedens aktiviteter. Selvom årets begivenhed havde den samme fornemmelse som tidligere - miljøet var det samme, aktionærerne var til stede, og virksomhedens øverste ledere var på scenen og besvarede spørgsmål fra CNBC's Becky Quick og aktionærerne under live-arrangementet i Omaha - var fraværet af Charlie Munger (som gik bort i november 2023) tungt for mødet, med hans kvikke humor og bidende kommentarer, som alle tilstedeværende savnede.

Med CEO Warren Buffett sammen med Ajit Jain og Greg Abel på scenen, var årets spørgsmål mere fokuseret på at få indsigt i, hvordan Berkshires operative virksomheder fungerer og præsterer, aktieinvesteringer, løbende kapitalallokering og successionsplanlægning. Disse spørgsmål blev blandet med mange andre om økonomien, samt de sædvanlige spørgsmål om Buffetts råd om en eller anden ting i talerens liv eller virksomhed.

Hvis vi skulle opsummere de vigtigste indsigter fra årets møde, set fra en analytikers perspektiv, ville vi fremhæve følgende: mødet gav mere information om Geico og BNSF, som har haft deres udfordringer i de seneste fem år eller deromkring; klimaforandringer og mere specifikt skovbrande (inklusive øget eksponering for retssager) er nu en større bekymring for Berkshire Hathaway Energy; forsikringsselskabet er stadig en nettosælger af aktier, på trods af at man har investeret en del kapital i en endnu ikke offentliggjort aktie inden for finansielle tjenester, og salget af Apple og Paramount blev fremhævet under mødet; Buffett drøfter successionsplanlægning, hylder Munger og udtaler sig om fremtidig kapitalallokeringsovervågning; og Berkshire øgede sin tilbagekøbsaktivitet i første kvartal (og begyndelsen af april), mens der var fjerne rygter om en udbytte.

Berkshire Hathaway Inc klasse B Aktiekurs

 

Berkshire Hathaways estimerede reelle værdi

Med sin 4-stjernede vurdering anser vi, at Berkshire Hathaway-aktierne er undervurderede sammenlignet med vores langsigtede skøn over den reelle værdi på 427 USD pr. B-aktie, hvilket svarer til 1,45 gange vores skøn over virksomhedens bogførte værdi pr. aktie ved udgangen af 2024 og 1,35 gange 2025.

For at give perspektiv har aktien i de seneste fem (10) år i gennemsnit handlet til 1,43 (1,44) gange bogført værdi pr. aktie ved årets udgang. I vores værdiansættelse bruger vi en kapitalomkostning på 9% og antager, at Berkshire betaler mindst den alternative laveste selskabsskat på 15% på justeret resultat fra årsregnskabet.

 

 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Berkshire Hathaway Inc Class A623.250,00 USD-0,97Rating
Berkshire Hathaway Inc Class B413,00 USD-0,94Rating

Om forfatteren

Greggory Warren  CFA, is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser