Meta-aktier falder på grund af planer om højere udgifter

Solid første kvartal med omsætningsvækst hos ejeren af Facebook og Instagram, men aktierne falder på grund af planer om højere udgifter

Michael Hodel, CFA 29/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Meta Platforms

Meta Platforms (META) er den seneste af The Magnificent Seven-aktier til at offentliggøre kvartalsindtjening. Her er hvad vores analytiker mente om virksomhedens opdatering.

Morningstar Metrics for Meta Platforms Stock

• Fair Value Estimate: $400
• Morningstar Rating: 2 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Smal
• Morningstar Uncertainty Rating: Høj

Vores vurdering af Metas indtjening

Meta præsenterede et solidt første kvartal med omsætningsvækst og ledelsens udsigt for andet kvartal, selvom det moderat skuffede i forhold til FactSet's konsensus, hvilket sætter firmaet på vej til at overstige vores forventninger til omsætningen i 2024. Dog øgede firmaet sit budget for både årets driftsomkostninger og kapitaludgifter, med administrerende direktør Mark Zuckerberg overbevist om, at firmaet bør "investere betydeligt mere i de kommende år" i kunstig intelligens. Zuckerberg forventer en stor stigning i investeringen, før AI-tjenester genererer betydelige direkte indtægter. Efter at have taget højde for hurtigere omsætnings- og omkostningsvækst i vores prognose, fastholder vi vores fair value estimate på $400 per aktie. Med salget efter offentliggørelsen af indtjeningen mener vi, at aktierne er rimeligt prissat.

Den samlede omsætning steg med 27% til $36,5 milliarder i løbet af første kvartal, med vækst, der accelererede på tværs af geografier. Meta betjente 3,24 milliarder daglige brugere på tværs af sine apps i løbet af kvartalet, en stigning på 7% sammenlignet med for et år siden. Antallet af annoncer, der blev leveret, steg med 20% år over år, hvilket indikerer fortsat stærk vækst i engagementet takket være forbedrede anbefalinger af indhold, en praktisk fordel af nylige investeringer i AI. Meta angav, at mere end 50% af det leverede indhold på Instagram og 30% på Facebook nu er AI-anbefalet. Annoncepriserne steg med 6% år over år, hvilket viser fortsat acceleration fra fjerde kvartal efter næsten to års fald, da efterspørgslen fra annoncører forbliver stærk.

Driftsomkostningerne steg med 6% sammenlignet med et år siden, mens antallet af medarbejdere steg for andet kvartal i træk. Driftsmarginen udvidede sig til 38% fra 25% for et år siden. Meta forventer nu, at driftsomkostningerne vil udgøre $96 milliarder - $99 milliarder i år, hvilket hæver den nedre ende af intervallet i forhold til det tidligere skøn på $94 milliarder. Kapitaludgifter forventes at ligge i intervallet $35 milliarder - $40 milliarder, op fra $30 milliarder - $37 milliarder tidligere, og firmaet sagde igen, at det planlægger at øge udgifterne yderligere i 2025.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Meta Platforms Inc Class A468,84 USD-0,65Rating

Om forfatteren

Michael Hodel, CFA  Michael Hodel, CFA, is an associate director of research with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser