Alphabet-aktier stiger kraftigt på grund af overraskende indtjening og udbytte

Vi hæver vores fair-value estimat af aktien, som nu ser rimeligt prissat ud efter den seneste stigning i aktiekursen

Michael Hodel, CFA 29/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Google logo

Moderfirmaet for Google, Alphabet (GOOGL), offentliggjorde indtjening efter markedets lukning den 25. april. Her er hvad vores analytiker mente om de seneste kvartalsresultater.

Key Morningstar Metrics for Alphabet

• Fair Value Estimate: $179
• Morningstar Rating: 3 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Høj

We’re increasing our fair value estimate to $179 from $171 per share. With the jump in the stock price following the earnings release, the shares now look fairly valued.

Vi øger vores fair-value estimate til $179 fra $171 per aktie. Med stigningen i aktiekursen efter offentliggørelsen af indtjeningen, ser aktierne nu rimeligt prissat ud.

Vores tanker om Alphabets indtjening

Alphabet leverede stærke resultater i første kvartal, hvor omsætningsvæksten accelererede, og omstruktureringsindsatsen drev marginudvidelse. Firmaet indførte også et udbytte, som vil udgøre cirka $10 milliarder årligt ved den indledende sats og godkendte yderligere tilbagekøb af aktier på $70 milliarder. Selvom væksten sandsynligvis ikke vil opretholde denne kvartals tempo gennem hele året, positionerer Alphabets resultater det til at overstige vores forventninger for året.

Som med Meta øger firmaet bestræbelserne på at udvikle kunstig intelligens-teknologi og skaber forventninger om, at kapitalinvesteringerne vil fortsætte med det nuværende tempo, hvilket indebærer et årligt forbrug på næsten $50 milliarder sammenlignet med cirka $32 milliarder i hvert af de sidste to år. Alphabet indtager en hårdere holdning til omkostninger end sin AI-rival og fortsætter med at reducere antallet af medarbejdere og konsolidere teams for at dæmpe virkningen af infrastrukturinvesteringerne på rentabiliteten.

Højere omsætning for fra Google-søgning og YouTube-annoncering

Den samlede omsætning steg med 15% år for år sammenlignet med 13% sidste kvartal, hvilket fortsætter den accelererende tendens, der er set det seneste år, selvom skudår tilføjede cirka 1% til væksten. Søgeannoncering steg med 14%, hvor onlineforhandlere, herunder dem baseret i Asien, driver væksten. Asiatiske forhandlere begyndte at øge deres forbrug i andet kvartal sidste år, hvilket vil skabe en modvind over resten af 2024. YouTube-annoncering steg med 21%, hvilket ledelsen tilskriver den hurtige forbedring i monetiseringen af Shorts samt vækst i brugen. Forretningsområdet cloud leverede også imponerende vækst med en omsætningsstigning på 28%, det bedste resultat i mere end et år, da AI-brugssituationer bidrog til væksten i beregnings- og Workspace-produktivitetsforretningerne.

Videreført stærk abonnentvækst drev en 18% stigning i omsætningen fra andre Google-tjenester sammenlignet med året før. Som firmaet annoncerede tidligere på året, har YouTube TV nu mere end 8 millioner abonnenter, og vi vurderer, at tjenesten bidrog med cirka halvdelen af væksten i dette segment.

Driftsmarginen udvidede sig med næsten 4 procentpoint til 32,5%, eksklusive tunge omstruktureringsomkostninger for et år siden. Ledelsen forventer, at effektivitetsgevinster på tværs af virksomheden vil opveje den stigende afskrivningsomkostning og tillade en udvidelse af driftsmarginen i 2024 sammenlignet med året før. Kapitaludgifterne næsten fordoblet sig år for år til $12 milliarder i løbet af kvartalet, hvilket resulterede i, at frie pengestrømme faldt lidt til $16,8 milliarder.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Michael Hodel, CFA  Michael Hodel, CFA, is an associate director of research with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser