Microsofts indtjening overgår forventningerne på grund af stærk efterspørgsel efter AI og cloud

Vi hæver vores fair-value estimat af aktien efter imponerende resultater

Dan Romanoff 29/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Microsoft logo

Microsoft (MSFT) offentliggjorde indtjening den 25. april. Her er hvad vores analytiker mente om rapporten.

Key Morningstar Metrics for Microsoft

• Fair Value Estimate: $435
• Morningstar Rating: 3 stjerner
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Medium

Vi har hævet vores fair-value estimat for aktien til $435 per aktie fra tidligere $420, efter endnu et sæt stærke kvartalsresultater og stærkere vækst og rentabilitet på kort sigt.

Vores tanker om Microsofts resultater

Med sin brede grav, fortsætter Microsoft med at levere stærke resultater for tredje kvartal, der overstiger både vores estimater for omsætning og indtjening. Resultaterne imponerer fra de fleste vinkler, men vi fremhæver styrken inden for kunstig intelligens, Azure og gaming; en stigning i booking fra store Azure-aftaler; samt robust marginperformance, på trods af nedadgående pres fra købet af Activision, er vores hovedpointer.

Kunstig intelligens forbliver omdrejningspunktet og bidrog med 700 basispoint til væksten i Azure. Ledelsen gav også en overordnet forhåndsvisning for regnskabsåret 2025, der inkluderede tocifret omsætningsvækst og en indsnævring af driftsmarginen på cirka 1 procentpoint, hvilket er i overensstemmelse med vores model. Med aktierne, der handles op 4% efter lukketid, forbliver de i 3-stjernet territorium.

Vi ser resultaterne som bekræftelse af vores langsigtede teser, der drejer sig om udbredelsen af hybrid cloud-miljøer og Azure, da firmaet fortsætter med at bruge sin dominans på lokationen til at tillade kunder at flytte til skyen i deres eget tempo. Vi centrerer vores vækstantagelser omkring Azure, Microsoft 365 E5-migration og tiltrækning med Power Platform for værdiskabelse på lang sigt. Kunstig intelligens supplerer også hurtigt væksten, hvilket vi ser som endnu en strukturel driver.

For marts-kvartalet steg omsætningen med 17% år over år til $61,86 milliarder, sammenlignet med midten af vejledningen på $60,50 milliarder. Vi beregner, at Activision tilføjede cirka $2,05 milliarder til omsætningen. I forhold til samme periode sidste år steg produktivitet og forretningsprocesser med 12%, intelligent cloud steg med 21%, og mere personlig databehandling udvidede sig med 17%. Sammenlignet med vejledningen lå både MPC og IC over den øvre grænse, mens PBP lå lige under den øvre grænse. God salgseksekvering og en salgsmix mod software, væk fra hardware, støttede marginerne.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Dan Romanoff  er aktieanalytiker på teknik-, medie- og telekommunikation

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser