Tesla skærer ned på job

Aktiekursen faldt på nyheden om omkostningsreduktioner, men vi fastholder vores fair value estimat uændret for elbilproducenten.

Seth Goldstein, CFA 17/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Tesla bonnet

Den 15. april faldt Tesla (TSLA) aktier med 3% på nyheden om virksomhedens plan om at afskedige mere end 10% af sin arbejdsstyrke samt afgang af mindst én ledende medarbejder. Trækket er i overensstemmelse med Teslas strategiske skift mod rentabilitet frem for leveringsvækst i 2024. Virksomheden har historisk tilpasset sin arbejdsstyrke efter sin strategi, ansat i perioder med vækst og reduceret antallet af medarbejdere under nedgangstider.

Vigtige Morningstar Metrics for Tesla-aktien

Fair Value Estimate: $195.00
Morningstar Rating: 3 stjerner
Morningstar Economic Moat Rating: Smal
Morningstar Uncertainty Rating: Meget Høj

Tesla-overskud i betragtning

Efter tilbagegangen i leverancerne i første kvartal mener vi, at Tesla vil reducere omkostningerne i 2024 for at maksimere overskuddet. Dette afspejler vores opfattelse af, at virksomheden vil sigte mod at stabilisere enhedsbruttomarginer i bilsegmentet og fokusere på at forbedre virksomhedens samlede driftsmarginer. På baggrund af dette ser vi ingen grund til at ændre vores syn på virksomheden, og vi fastholder vores fair value-vurdering på $195 og en smal economic moat-rating.

Vi vil opdatere vores model efter Tesla's indtjeningsopdatering næste uge, men vi ser dens aktier som lidt undervurderede til deres nuværende pris. Aktien handles cirka 15% under vores fair value-vurdering, selvom den stadig er i 3-stjernet territorium. I overensstemmelse hermed anbefaler vi, at investorer venter på en større sikkerhedsmargen, før de overvejer at gå ind.

En af Teslas nøgleafgange var Drew Baglino, virksomhedens senior vice president for kraftoverførsel og ingeniørarbejde. Da han sandsynligvis arbejdede på kraftoverførslen til den nye prisvenlige bil, kan reduktionen i antallet af ansatte relatere sig til potentielle forsinkelser i dette model. Vi håber, at Teslas ledelse vil afklare sin strategi under opkaldet, herunder sin nuværende plan for den prisvenlige bilplatform. Vi håber også at høre dens syn på virksomhedens evne til at generere langsigtet vækst med en mindre arbejdsstyrke.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Tesla Inc178,94 USD2,28Rating

Om forfatteren

Seth Goldstein, CFA  er aktieanalytiker for Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser