Teknologisektoren i Europa underpræsterede i marts, men dominerede kvartalet.

Fast ejendom og cykliske forbrugervirksomheder er de billigste sektorer ved udgangen af første kvartal ifølge Morningstars markedsbarometer.

Fernando Luque 05/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

imagen de barometro

Morningstar Europe NR-indekset (med geninvesterede udbytter) steg med 7,2% i euro, delvist takket være en meget positiv marts måned. Indekset steg faktisk med hele 3,9% i marts. Men som sædvanligt var der vigtige forskelle mellem forskellige typer af virksomheder.

For det første er det overraskende, at teknologisektoren var en af de sektorer, der underpræsterede med en afkastning på kun 1,3% (den defensive forbrugersektor var den svagest præsterende sidste måned med en stigning på 1,1%) under en stigningsmåned for aktiemarkedet. For kvartalet som helhed var teknologisektoren dog meget stærk med en stigning på 17,3% (langt foran den næstbedste sektor, cykliske forbrugsvarer, som steg med 13,2%).

 

Barometro Europeo Estilos marzo 2024

 

Dette forklarer den dårligere relative udvikling for store vækstvirksomheder (+4,1%) sammenlignet med store værdivirksomheder (+6,4%) i marts.

Men Large Growth-stilen omfatter ikke kun virksomheder inden for teknologisektoren. Der er også andre brancher repræsenteret, som har klaret sig godt i den seneste måned. Aktier som Novo Nordisk (NOVO B), Industria De Diseno Textil SA (ITX) og Airbus SE (AIR) steg med 8,2%, 13,8% respektive 11,6%.

 

Barometro Europeo Estilos Marzo 2024

 

Finans- og energisektorerne stod bag den relativt stærke udvikling for Large Value-segmentet i vores Style Box. Blandt bankaktierne udmærkede BNP Paribas (BNP; +18,9%), BBVA (BBVA; +20,2%), Banco Santander (SAN; +17,6%) og ING Group (INGA; +20,1%) sig. Samlet set steg finanssektoren med 7,3%, hvilket var langt over euroområdets indeks. Det var faktisk den bedst præsterende sektor i løbet af måneden sammen med fast ejendomssektoren.

Energisektoren udviklede sig også godt og steg med 7,2% i løbet af den seneste måned, selvom den kun steg med 4,0% i kvartalet. I marts steg Shell PLC (SHEL) med 6,9% i euro, og TotalEnergies SE (TTE) steg med 8,9%.

Muligheder i mange sektorer

Selvom Style Box stadig viser en tydelig forskel mellem værdi og vækst (Large Growth-segmentet handles med en præmie på 21%, mens Large Value handles med en rabat på 15%), handles mange sektorer med en Price/Fair Value under 1, hvilket tyder på en vis undervurdering.

Især fast ejendomssektoren viser en Price/Fair Value på 0,79, ligesom sektoren for cykliske forbrugsvarer. Den sidstnævnte sektor er ekstremt heterogen med hensyn til værdiansættelser, hvor virksomheder med store præmier, såsom LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE (MC) eller Hermes International SA (RMS), noteres til præmier på henholdsvis 24% og 60%, blandes med kraftigt nedsatte aktier, såsom bilfirmaerne Stellantis NV (STLAM) eller Mercedes-Benz Group AG (MBG), som handles med rabatter på henholdsvis 32% og 37%.

 

 

Barometro Europeo Valoraciones Marzo 2024

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser