De bedst præsterende udbytteaktier i Europa

Iveco Group og den italienske forsikringsvirksomhed Unipol Gruppo er blandt de bedst præsterende udbytteaktier i første kvartal af 2024. Se her de 10 bedste europæiske udbytteaktier fra det seneste kvartal.

Bella Albrecht 03/04/2024
Facebook Twitter LinkedIn

dividend 10

Aktier, der udbetaler udbytte og kombinerer en sund balance med højt afkast, kan give investorer en stabil indkomststrøm, en buffer mod markedsnedgang og en sund vækst af deres investeringer.

Blandt de bedst præsterende udbyttebetalere i første kvartal af 2024 var den italienske maskinproducent Iveco Group, den italienske forsikringsvirksomhed Unipol Gruppo og det ligeledes italienske ingeniør- og byggefirma Maire Tecnimont.

For at opdage de 10 bedste indtægtsgivende aktier fra det seneste kvartal, har vi screenet Morningstar Eurozone GR Index - som måler præstationerne af regionale markeder i euroområdet, fokuseret på de 97% bedste aktier baseret på markedsværdi - for et udbytte på mindst 1,5%, med undtagelse af ejendomsinvesteringsselskaber.

 

De bedst præsterende europæiske udbytteaktier i februar 2024

1. Iveco Group (IVG)
2. Unipol Gruppo (UNI)
3. Maire Tecnimont (MAIRE)
4. Rubis (RUI)
5. BPER Banca (BPE)
6. UniCredit (UCG)
7. Sarantis Group (SAR)
8. Daimler Truck (DTG)
9. Laboratorios Farmaceuticos Rovi (ROVI)
10. Banco Bilbao vizcaya Argentaria (BBVA)

Hvordan har udbytteaktier præsteret det sidste år?

I løbet af de 12 måneder op til den 31. marts steg Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index, som følger præstationen af høj-kvalitets udbytteaktier noteret i Europa, med 7,1%. Ser vi kun på måneden marts, så er stigningen 2,5%.

Det samlede aktiemarked i eurozonen, målt ved Morningstar Eurozone Index, steg med 9,9% i kvartalet og med 17,2% for den 12-måneders periode.

 

Afkastet af de bedst præsterende udbytteaktier

Iveco Group

Kursen for den italienske producent af tunge maskiner, Iveco Group, steg med 69,4% i første kvartal og steg med 58,2% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktien handles til €13,80 og har en fremadskuende udbytteprocent på 1,59%. Aktien, der har en No Moat-vurdering, handles med en rabat på 13% i forhold til den kvantitative vurdering af dens fair value på €15,81 pr. aktie, hvilket giver den en kvantitativ Morningstar Rating på 4 stjerner.

Unipol Gruppo
Det italienske diversificerede forsikringsselskab, Unipol Gruppo, steg med 50,4% i første kvartal og steg dermed med 56% i løbet af det seneste år. Med en aktiekurs på €7,77 har aktien en fremadskuende udbytteprocent på 4,76% og en årlig udbytte på €0,37 pr. aktie. Denne No Moat-aktie handles tæt på den kvantitative vurdering af dens fair value på €9,27 pr. aktie. Den har en kvantitativ Morningstar Rating på 3 stjerner.

Maire Tecnimont
Det italienske ingeniør- og entreprenørfirma, Maire Tecnimont, steg med 48% i første kvartal og 86,7% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktiekursen på €7,26 resulterer i en fremadskuende udbytteprocent på 2,71%. Maire Tecnimont udbetaler investorer et årligt udbytte på €0,12 pr. aktie. Med en kvantitativ vurdering af dens fair value på €5,96 pr. aktie og en No Moat-rating er aktien let overvurderet og handles med en præmie på 22%. Den har en kvantitativ Morningstar Rating på stjerner.

Rubis
Det franske olie- og gasfirma, Rubis, steg med 45,5% i kurs i første kvartal og steg med 40,5% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktiekursen på €32,74 resulterer i en fremadskuende udbytteprocent på 5,86% og et årligt udbytte på €1,92 pr. aktie. Aktien, der har en No Moat-rating, handles tæt på dens kvantitative vurdering af dens fair value på €36,33 pr. aktie. Den har en kvantitativ Morningstar Rating på 3 stjerner.

BPER Banca
Den italienske regionale bank, BPER Banca, steg med 44,7% i første kvartal og med 98% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktien handles til €4,38, og det forventede udbytteudbytte er 6,85%. BPER Banca udbetaler investorer årligt €0,12 pr. aktie. Aktien har en No Moat-rating og handles tæt på dens kvantitative vurdering af dens fair value på €5,13 pr. aktie. Den har en kvantitativ Morningstar Rating på 3 stjerner.

UniCredit
Den italienske regionale bank, UniCredit, steg med 43,2% i første kvartal og med 107,7% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktiekursen for UniCredit står på €35,17, og aktien har en fremadskuende udbytteprocent på 5,13% og et årligt udbytte på €0,99 pr. aktie. Banken modtager en No Moat-rating fra Morningstar, og aktiekursen bevæger sig tæt på dens estimerede fair value på €36,33 pr. aktie. Den har en Morningstar Rating på 3 stjerner.

Sarantis Group
Det græske firma Sarantis Group, der producerer husholdnings- og personlige produkter, steg med 40,1% i første kvartal og med 74,1% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktien for Sarantis Group, der har en No Moat-vurdering, handles til €11,74 og har en fremadskuende udbytteprocent på 1,91% og et årligt udbytte på €0,15 pr. aktie. Aktien handles tæt på dens kvantitative vurdering af dens fair value på €11,44 pr. aktie. Den har en kvantitativ Morningstar Rating på 3 stjerner.

Daimler Truck
Den tyske lastbilproducent, Daimler Truck, steg med 37,2% i første kvartal og med 54,9% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktiekursen for Daimler Truck er €46,79, og den har en udbytteprocent på 4,06%, og virksomheden udbetaler investorer et årligt udbytte på €1,30 pr. aktie. Den No Moat-aktie handles i øjeblikket tæt på dens kvantitative vurdering af dens fair value på €45,37 pr. aktie, hvilket giver den en kvantitativ Morningstar Rating på 3 stjerner.

Laboratorios Farmaceuticos Rovi
Det spanske bioteknologiselskab, Laboratorios Farmaceuticos Rovi, steg med 34,4% i første kvartal og med 113,6% i løbet af de seneste 12 måneder. Aktiekursen på €80,90 giver en fremadskuende udbytteprocent på 1,6%. Laboratorios Farmaceuticos Rovi udbetaler investorer et årligt udbytte på €1,29 pr. aktie. Med en kvantitativ vurdering af dens fair value på €66,04 pr. aktie og en Narrow Moat er aktien betydeligt overvurderet, da den handles med en præmie på 22%. Den har derfor en kvantitativ Morningstar Rating på 1 stjerne.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria
Den spanske diversificerede bank, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, steg med 34,2% i første kvartal og opnåede en kursgevinst på 75,2% i løbet af de seneste 12 måneder. Med en aktiekurs på €11,04 har Banco Bilbao Vizcaya Argentaria en fremadskuende udbytteprocent på 4,98% og et årligt udbytte på €0,47 pr. aktie. Aktien har en Narrow Moat og handles tæt på dens estimerede fair value på €11,51 pr. aktie. Den har en Morningstar Rating på 3 stjerner.

 

Hvad er Morningstar Eurozone Index?

Morningstar Eurozone Index måler præstationen af de brede regionale markeder i eurozonen og fokuserer på de øverste 97% af aktierne baseret på markedsværdi. Indekset indeholder ingen kriterier vedrørende miljømæssig, social politik eller god selskabsledelse (ESG).

 

Hvad er Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index?

Morningstar Eurozone Dividend Yield Focus Index måler præstationerne af en portefølje af høj-kvalitets, udbyttebetalende værdipapirer. Det er en undergruppe af Morningstar Eurozone Index (der repræsenterer 97% af aktiemarkedets kapitalisering), som kun indeholder aktier, der udbetaler udbytte. Aktierne bliver screenet for Economic Moat og finansiel styrke i forhold til andre aktier i deres sektor. Ejendomsfonde er udelukket.

Herefter inkluderes de 25 aktier med det højeste afkast i indekset, vægtet efter den dollarværdi, som udbytterne udgør. Se den fulde metode her.

 

De bedste udbytteaktier: Flere idéer at overveje

Investorer, der ønsker at opdage flere godt præsterende eller billige udbytteaktier for yderligere undersøgelse, kan gøre følgende:

  • Læs analyserne fra Morningstars associate director manager research EMEA, Jeffrey Schumacher, CFA, om udbyttespredning og om aktiv forvaltning af udbyttefonde.
  • Brug vores Morningstar Stock Screener til at finde de bedste udbytteaktier baseret på dine specifikke kriterier. Du kan søge efter aktier baseret på deres udbytteprocent, værdiansættelsesmål som P/E-forhold og mere.

 

Virksomheder, der ikke følges af Morningstars analytikere, har en kvantitativ vurdering. Disse virksomheder matches statistisk med virksomheder, der følges af analytikere, så vores modeller kan beregne en kvantitativ Economic Moat, Fair Value og Uncertainty Rating.

Denne artikel er sammensat af Bella Albrecht, redigeret af Lauren Solberg og gennemgået af Robert van den Oever.

Som en del af vores mission om at give investorer mere information, er denne artikel sammensat på baggrund af Morningstar-data og uafhængig forskning ved hjælp af automatiseringsteknologi. Den oprindelige artikel er skrevet af Morningstars redaktører. Denne opdaterede version er gennemgået af en redaktør.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Bella Albrecht  er datajournalist hos Morningstar

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser