De prismæssigt mest attraktive udbytteaktier i Europa

Der er 11 europæiske aktier, der handles med en god kursrabat, og som har øget deres udbytte år efter år i de sidste 10 år. Listen omfatter et dansk selskab. 

Fernando Luque 25/03/2024
Facebook Twitter LinkedIn

pila de monedas

Aktier med højere udbytte i Europa end i USA

Europæiske investorer kan godt lide udbytteaktier. Et bevis på dette er, at udbytteafkastet for Morningstar Europe Index er 3,04% (data fra slutningen af februar 2024), mens udbytteafkastet for Morningstar US Market TR Index er 1,03%.

Dette er ikke en isoleret statistik. Historisk set har europæiske aktier udbetalt højere udbytte end amerikanske virksomheder. For fem år siden, for eksempel i februar 2019, var udbytteafkastet for det europæiske indeks 3,4% sammenlignet med 1,9% for det amerikanske indeks.

Sektorsammensætningen af de største aktier i hvert indeks har meget med dette at gøre. I Europa er der masser af sundhedsaktier i Morningstar Europe Index Top 10 (Novo Nordisk, Novartis, AstraZeneca og Roche Holding), som generelt betaler godt udbytte, mens det amerikanske indeks er domineret af teknologiaktier (Microsoft, Apple og Nvidia) og kommunikationsserviceaktier (Meta Platforms og Alphabet), som ikke er særligt kendte for deres udbytte.

 

 

 

 

Stigning i udbytte for Dividend Aristocrats

Dividend Aristocrats er kendt som de virksomheder i S&P 500, der har øget deres udbytte hvert år i de sidste 25 år. Faktisk har S&P et indeks kaldet S&P 500 Dividend Aristocrats, som flere ETF'er er benchmarket imod.

Men du kan forbedre det koncept, eller det tror jeg i hvert fald, at du kan, ved at tilføje et værdiansættelsesfilter via Morningstars Price to Fair Value (Morningstars Price/Fair Value er et forhold mellem aktiekurs og fair value beregnet af vores team af analytikere).

Jeg har anvendt dette koncept på aktierne i Morningstar Europe Index for at komme frem til denne liste over 11 virksomheder, der konsekvent har øget deres udbytte år efter år i de sidste 10 år, og som i øjeblikket handles med en rabat i forhold til deres aktiekurs (Price/Fair Value under 1 pr. 14/02/2024).

 

 

 

Den mest interessante aktie på listen er Roche Holding (ROG). Ikke alene er det en af de aktier, der har øget sit udbytte mest i løbet af de sidste 10 år, men det er også den billigste på listen (med en rabat på næsten 40%), og det er også en af de højeste udbyttebetalere (med et afkast for de næste 12 måneder på 4,1%).

 

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser