10 undervurderede aktier med høj kvalitet

På trods af gunstige markedsforhold er en række europæiske kvalitetsaktier undervurderede, herunder Roche og Anheuser Busch InBev.

Valerio Baselli 25/03/2024
Facebook Twitter LinkedIn

euro symbol

De globale aktiemarkeder har klaret sig godt indtil videre i 2024, men Morningstars analytikere mener, at europæiske aktier stadig er undervurderede. Vi fremhæver 10 aktier med en Wide Economic Moat og exceptionelle Capital Allocation Ratings, som screenes til under deres Fair Value.

I de sidste måneder af 2023 - takket være den recession, der aldrig kom, og afslutningen på rentestigningscyklussen - vendte optimismen tilbage blandt aktieinvestorerne, hvilket fik de internationale markeder, herunder Europa, til at stige. Den positive stemning fortsatte i begyndelsen af 2024, hvor Morningstar Global Markets NR-indekset steg med 7% siden årets begyndelse (i euro, pr. 15. marts).

De europæiske aktier steg også, om end i et langsommere tempo end de amerikanske, og Morningstar Europe NR Index steg med 5,4% fra 1. januar til midten af marts. De sektorer, der klarede sig bedst, var forbrugsgoder, industri og informationsteknologi. Ejendoms- og forsyningssektoren, som var steget kraftigt i slutningen af sidste år på grund af håbet om en snarlig rentenedsættelse, haltede bagefter.

Inden for forbrugsgoder blev der registreret gevinster for luksus- og bilvirksomheder efter nogle solide resultater fra de største virksomheder i disse sektorer. Inden for informationsteknologi fortsatte begejstringen over potentialet i kunstig intelligens til at drive efterspørgslen. Sektoren blev også understøttet af nogle solide resultater fra lokale og globale teknologiselskaber.

Morningstars analytikere mener dog, at de europæiske aktier stadig er undervurderede: Medianaktien i vores europæiske dækning handles med en rabat på 7% i forhold til dens estimerede fair value (pr. 18. marts 18), hvilket gør Europa til den billigste udviklede region at investere i for tiden, når det gælder værdiansættelse af aktiemarkedet.

 

Billige aktier, høje ratings

Selvfølgelig er det vigtigt at betale en lav pris, men undervurderede aktier må ikke få os til at glemme et andet meget vigtigt aspekt, når vi vælger aktier: kvalitet. Her er også de 10 mest undervurderede europæiske aktier:

Det er altså virksomheder, som Morningstar-analytikerne tildeler en solid konkurrencemæssig fordel, og som i øjeblikket handles på markedet til særligt favorable priser sammenlignet med vores vurdering af deres fair value.

Blandt disse 10 virksomheder er der to, der har en 5-stjernet rating (den højeste) og en Wide Economic Moat (den højeste rating).

To undervurderede europæiske aktier

 

Anheuser-Busch InBev (ABI)

  • Fair value-estimat: 85 EUR
  • Morningstar Rating: ★★★★★
  • Morningstar Economic Moat Rating: Wide
  • Morningstar Capital Allocation Rating: Eksemplarisk

 

Ølproducenten Anheuser-Busch InBev, eller AB InBev, sluttede et vanskeligt år med en indtjening pr. aktie på 3,05 dollars, hvilket var på linje med vores prognoser, selvom volumen igen var lidt under vores estimater. "Vi mener, at aktien stadig har en betydelig upside i forhold til markedsværdien, og at den nuværende lave værdiansættelse og styrkelsen fra den faldende dollar kan udløse noget af denne upside i år," siger Philip Gorham, strateg hos Morningstar, i en analyse dateret 29. februar 2024.

På de markeder, hvor AB InBev er til stede, er virksomhedens omkostningsfordele meget stærke og hjælper med at holde markedsandelene høje. Øl er en skalérbar forretning med stordriftsfordele inden for råvareforsyning, emballage, distribution, reklame og faste omkostninger. "AB InBev har langt den største globale skala i ølbranchen," tilføjer Gorham.

"Selvom disse implicitte multipler ligger over det niveau, som AB InBev historisk har handlet på, mener vi, at virksomheden undervurderer sin indtjening i forhold til sine konkurrenter på grund af sin høje eksponering over for den amerikanske dollar og høje renteomkostninger, som vi mener vil falde, efterhånden som gælden reduceres, på trods af stigningen i renterne."

Roche Holdings (ROG)

  • Fair value-estimat: 379 CHF
  • Morningstar Rating: ★★★★★
  • Morningstar Rating for Economic Moat: Wide
  • Morningstar Capital Allocation Rating: Eksemplarisk

 

"Morningstar sænkede sit estimat af Roches fair value til 379 CHF/$55 fra 414 CHF/$59 efter at have indarbejdet selskabets 2023-regnskabsresultater og 2024-forventninger i vores værdiansættelsesmodel," forklarer Karen Andersen, Morningstars sundhedsstrateg.

Medicinalvirksomheden Roche, som har en bred vifte af produkter, er under vedvarende pres fra schweizerfrancens styrke i forhold til andre store valutaer. Selvom virksomheden havde en salgsvækst på 1% ved konstante valutakurser i 2023, på trods af presset fra nedgangen i Covid diagnostiske og terapeutiske sundhedsprodukter (og over den encifrede nedgangsprognose), var det officielle rapporterede resultat (dvs. ved aktuelle valutakurser) en salgsnedgang på 7%.

Morningstars analytikere mener dog fortsat, at Roche-aktien er undervurderet. "Grundlæggende voksede Roches kerneforretning (eksklusive post-Covid-effekten og valutakurstilbageslag) med 8% i 2023, drevet af 9% vækst i lægemidler og 7% vækst i diagnostik," sagde Andersen i en rapport, der blev offentliggjort den 2. februar 2024.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Anheuser-Busch InBev SA/NV55,92 EUR0,39Rating
Roche Holding AG229,10 CHF1,46Rating

Om forfatteren

Valerio Baselli

Valerio Baselli  è Giornalista di Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser