Nvidia Indtjening: Aktien stiger kraftigt på grund af boomende AI-indtægter.

Morningstar's fair value-estimat for aktien er blevet hævet fra $480 til $730, da vi opgraderer vores langsigtede forventninger til overskud og indtægter.

Brian Colello, CPA 23/02/2024
Facebook Twitter LinkedIn

Nvidia

Nvidia offentliggjorde en overskudrapport, der overgik forventningerne den 21. februar, og aktierne steg næsten 15% i handlen dagen efter. Her er hvad vores analytiker tænkte om overskuddet.

Nvidia med en bred konkurrencefordel (NVDA) rapporterede endnu et kvartal med enestående indtægter og overskud samtidig med at de gav investorerne en prognose for april-kvartalet, der lå langt over vores forventninger. Førende virksomheder inden for cloud computing planlægger at øge deres kapitaludgifter for at imødekomme efterspørgslen efter kunstig intelligens træning og inferens, og det ser ud til, at næsten alle disse udgifter vil tilfalde Nvidia.

Endnu vigtigere forventer vi sund vækst for Nvidias datacenterindtægter ud over 2024, da Nvidias Cuda-software forventes at bidrage til stærk kundeloyalitet for eksisterende AI-modeller og arbejdsbelastninger.

Key Morningstar Metrics for Nvidia

• Fair Value: $730
• Morningstar Rating: ★★★
• Morningstar Economic Moat Rating: Bred
• Morningstar Uncertainty Rating: Meget Høj

Vi hæver vores fair value-estimat for Nvidia til $730 fra $480, da vi øger vores kortsigtede og langsigtede indtjenings- og rentabilitetsantagelser takket være den enorme stigning i efterspørgslen efter AI-beregning. Vi gentager vores meget høje usikkerhedsvurdering, da det konkurrencemæssige landskab inden for AI synes at ændre sig næsten ugentligt.

Nvidias samlede indtægt i januar-kvartalet var $22,1 milliarder, en stigning på 22% i forhold til kvartalet før, en stigning på 265% i forhold til året før og overstiger vejledningen på $20 milliarder. Datacenter forbliver det eneste segment, der burde være af betydning for investorer. DC-indtægter på $18,4 milliarder steg med 27% kvartalsvis, da der kom flere forsyningskilder til grafikprocessorpakning online, og steg med 409% i forhold til året før og oversteg de $15,0 milliarder, som Nvidia tjente i DC-segmentet hele sidste år.

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
NVIDIA Corp795,18 USD4,35Rating

Om forfatteren

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser