Coloplast Q4 regnskab sendte aktien kraftigt ned

Regnskabet fra Coloplast (COLO B) viste at væksten i omsætningen forbliver solid, mens Morningstar's analytiker peger på at nedgangen i marginerne sandsynligvis vil fortsætte ind i 2024. Aktien er siden faldet med over 10%. 

Mads Pihl 10/11/2023
Facebook Twitter LinkedIn

Coloplast udgav deres Q4 regnskab for regnskabsåret 2022/2023. Virksomheden viste både postive samt negative takter. Markedet reagerede dog negativt og sendte aktien voldsomt ned.

Vores senior aktieanalytiker noterede en række fokuspunkter fra regnskabet. 

"Coloplast afsluttede sit regnskabsår med en stærk præstation i fjerde kvartal, men ledelsens forventninger til regnskabsåret 2024, som antog, at vedvarende omkostningspres ville holde driftsmarginen under firmaets historiske benchmark på 30%, medførte, at aktien er faldet med ca. 10%" udtaler, Morningstar's senior aktieanalytiker, Debbie S. Wang. 

"I kvartalet var den underliggende omsætningsvækst respektabel hele vejen rundt. Coloplast havde en kvartalsvis organisk omsætningsvækst på 8%, men stærk valutamodvind lagde en dæmper på den rapporterede vækst. Som det er typisk for Coloplast, overgik den kvartalsvise organiske vækst i stomi på 9% markedet på trods af svaghed i Kina på grund af de makroøkonomiske forhold der." 

"Ledelsens bekræftelse af, at virksomheden ikke vil se en hurtig tilbagevenden til en driftsmargin på 30%, skuffede sandsynligvis markedet. Ikke desto mindre har vi indregnet en gradvis forbedring af indtjeningen i løbet af de næste tre år.

Vi forventer, at presset fra inflationen på inputomkostninger og arbejdskraft vil aftage inden for den nærmeste fremtid, men nogle af de andre faktorer, der driver indtjeningen, vil efter vores mening sandsynligvis tage længere tid." Tilføjer Debbie S. Wang.

Morningstar's analytiker tildeler Coloplast aktien 4 stjerne, med et Fair Value estimat på 962 DKK, hvilket betyder at aktien, til den nuværende pris på lige under 700 DKK, er over 25% undervurderet.    

Abonnér på Morningstar.dk og få adgang til tusinde af analyser:

Tilmeld dig her

Facebook Twitter LinkedIn

Papirer nævnt i artikel

Navn på papirPrisÆndring (%)Morningstar Rating
Coloplast A/S Class B854,40 DKK0,52Rating

Om forfatteren

Mads Pihl  er OfficeIntern hos Morningstar Danmark, og bidrager med indhold til morningstar.dk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser