Mange kapitalforvaltere i dag – hvis ikke dem alle – følger med i klimaforandringerne. Nogle mere end andre, og mens man kan argumentere for at bevågenheden skyldes større efterspørgsel og pres fra store institutionelle investorer som pensionskasser, investeringsforeninger m.m., handler det nok i lige så høj grad om risikostyring.
Der er næppe en kapitalforvalter, stor som lille, som vil våge påstanden at risici forbundet med klimaforandringerne ikke er reel. Selv hvis dem som forvalter porteføljerne er uenige i de videnskabelige belæg for den menneskeskabte globale opvarmning, vil de stadig være tvunget til at håndtere de åbenlyse risici, som fx C02-reduktion og udledning samt klimamålene fra Paris-aftalen, kan have på porteføljerne.
I det lys virker det irrationelt, hvis man som investor ønsker, at porteføljeforvaltere af ens investeringer helt skal se bort fra klimarelaterede risici. Det er langt mere rationelt at tage hånd om klimaforandringerne, og gør man det, betyder det ikke, at forvalterne uden videre skal afvikle alle investeringer i fossilt brændstof og i stedet investere i vedvarende energi eller eldrevne biler. Mange forvaltere vil sandsynligvis konkludere at der kun er ubetydelige klimarelaterede risici i porteføljen og derfor vil kun nogle få – om nogen – justeringer i porteføljer være nødvendige. Budskabet er, at de adresserer risikoen, akkurat som man bør forvente af dem.