Uddybende svar til kommentar på LinkedIn

Da Morningstars fulde svar af pladsmæssige hensyn ikke kan gengives på LinkedIn fremgår det i stedet herunder.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstars afkastanalyse af markedsrenteprodukter er en sammenligning af investorernes opnåede afkast ved at investere i bl.a. pensionsselskabernes livscyklusprodukter. Produkterne er inddelt efter år til pensionering og risikotolerancerne høj, middel eller lav risiko.

Derved giver analysen et præcist billede af, hvordan investorernes opsparing er blevet forrentet på identiske profiler på tværs af selskaberne. Det enkelte pensionsselskab vurderer og lægger sig fast på, hvilken aktivsammensætning, der er den mest hensigtsmæssige for investorerne i hver profil.

Derfor vil sammensætningen mellem aktier, obligationer eller alternative investeringer variere fra selskab til selskab, ligesom fx beslutningen om valutaafdækning, valg af kapitalforvaltere, sammensætning af underliggende aktivklasser ligeledes kan variere. Det er det enkelte pensionsselskab som træffer disse beslutninger. Analysen er derfor en sammenligning af investeringsbeslutningerne i pensionsselskaberne, og hvordan deres respektive investeringsvalg påvirker opsparernes afkast relativt til markedets øvrige pensionsselskaber.

Med andre ord er det ikke alene en æble-til-æble sammenligning, men en sammenligning af røde æbler mod røde æbler.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA

Nikolaj Holdt Mikkelsen, CFA  

Chefanalytiker i Morningstar Danmark

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser