Apples software og services innovation muliggør hardware premium prissætning; Aktien svagt undervurderet

Vi løfter vores fair value estimat for Apple til 138 USD per aktie fra 133 USD qua mere optimistiske kortsigtede omsætningsforventninger og forventninger om forbedrede indtjeningsmarginaler på længere sigt.

Brian Colello, CPA 02/02/2017
Facebook Twitter LinkedIn

Apple AAPL|USD

Fair Value Estimat: 138.00 USD

Morningstar Rating: 3

Aktuel Kurs: 128.79 USD

P/FV: 0.93

Markedsværdi (mia.): 676.94 USD

Economic Moat: Narrow

Alle estimater, kurser og vurderinger er pr. 1. februar 2017 af Brian Colello, CPA, Senior Director, Morningstar Equity Research.

Vi løfter vores fair value estimat for Apple til 138 USD per aktie fra 133 USD qua mere optimistiske kortsigtede omsætningsforventninger og forventninger om forbedrede indtjeningsmarginaler på længere sigt. Vores nye fair value estimat er baseret på P/E og P/CF på henholdsvis 16 og 15 for regnskabsåret 2017 (og blot henholdsvis 12,5 og 11,5, når der korrigeres for Apples likviditetsbeholdning).

Apples omsætning faldt 8 pct. i regnskabsåret 2016. Nedgangen kommer i kølvandet på den fabelagtige lancering af iPhone 6 i regnskabsåret 2015, hvilket påvirkede og resulterede i mindre salg af iPhone 6 året efter. Lanceringen af iPhone 7 er kommet solidt fra start, og i kombination med stærk omsætningsvækst i services og tjenester, forventer vi nu vækst på 6 pct. i omsætningen for 2017 mod vores tidligere forventede vækst på 3,5 pct.

På længere sigt ser vi en mere beskeden iPhone omsætningsvækst, men dog i den høje ende af det efterhånden mættede og modnede marked for smartphones. Selvom vi ikke er alt for optimistiske over for den langsigtede iPhone vækst, mener vi, at Apple kundernes stærke produktrelationer vil hjælpe Apple med at fastholde de fleste af sine nuværende kunder, hvilket gør omsætningen fra iPhones mere robust overfor de op-og nedture som andre producenter af smartphones har måtte sande.

I det længere perspektiv antager vi gns. omsætningsvækst for Apple som helhed i niveauet 3 pct. Vi forventer stærk vækst fra andre produkter (herunder Apple Watch og TV) og tjenesteydelser, men mindre vækst fra større forretningsområder som iPhone, iPad og Mac med nogle op-og nedture inden for de respektive år alt afhængigt af nye funktioner, features og kundernes udskiftningsvillighed ved kommende iPhone lanceringer.

Baseret på Apples premium prisstrategi og forventninger om at services og tjenester vil sætte sig på en lidt større del af Apples omæstning, forventer vi kun en beskeden forringelse af bruttomarginalerne for Apple fra 39 pct. i regnskabsåret 2016 til 37 pct. i 2021. Vi forventer at Apple aggressivt vil investere i forskning og udvikling for at udvikle nye produktkategorier (måske en Apple bil), således at indtjeningsmarginalerne på 28 pct. 2016 vil falde til midten af 20'erne i det lange løb.

The Bull & the Bear
I vores base-case scenario for Apple forventes gns. omsætningsvækst på 3,5 pct. årligt fra 2017 til 2021 samt gns. indtjeningsmarginal på 25% over den femårige periode for prognosen. Vores vurdering af usikkerheden tilknyttet fair value estimatet for Apple forbliver høj i lyset af produkternes korte livscyklus og intens konkurrence inden for Apples vigtigste forretningsområder.

I vores bull scenarie antager vi, at Apple fortsætter med at bygge videre på sin enorme succes med iPhone, og ikke kun nyder godt af fortsat vækst i smartphone markedet, men også formår at opretholde premium prissætning for produkterne. I dette scenarie antager vi gns. langsigtet iPhone omsætningsvækst på 6 pct. Vi er også mere optimistiske  over for væksten i omsætningen fra iPad og Mac, som vi estimerer til henholdsvis 10 pct. og 9 pct. Vi estimerer også større trinvis vækst i omsætningen fra kommende Apple Watch salg, hvilket løfter vores forventninger til beskeden højere bruttomargin for Apple som helhed, og mindre vækst i omkostningerne. I dette scenarie antager vi gns. omsætningsvækst for hele Apple på 9 pct. om året fra 2017, og gns. indtjeningsmarginal på 28 pct. om året, og vores fair værdi estimat er i så fald 188 USD per aktie.

I vores bear scenarie antager vi, at Apples omsætning for både iPhone og virksomheden som helhed toppede i 2015. Vi antager at iPhone omsætningen falder med gns. 5 pct. om året til og med 2021 på grund af øget konkurrence, længere opgraderingscykler eller begge dele. Vi forudser i dette scenarie gns. fald i omsætningen fra iPad på 5 pct. om året som følge af kannibalisering fra iPhones. Vi estimerer flad omsætning fra Mac og lavere vækst i services og tjenester og andre produkter, som Apple Watch. I dette bear scenarie forventer vi også højere driftsomkostninger. Samlet estimerer vi gns. fald i omsætningen til Apple på 3 pct. om året, gns. indtjeningsmarginal på 23 pct. om året, og vores fair værdi estimat ville da være 94 USD per aktie.

---

©2017 Morningstar. All rights reserved. The information, data, analyses, and opinions contained herein (1) are proprietary to Morningstar, Inc. and its affiliates (collectively, “Morningstar”), (2) may not be copied or redis­tributed, (3) do not constitute investment advice offered by Morningstar (4) are provided solely for informational purposes and therefore are not an offer to buy or sell a security, and (5) are not warranted to be accurate, complete, or timely. Certain information may be self-reported by the investment vehicle and not subject to independent verification. Morningstar shall not be responsible for any trading decisions, damages, or other losses resulting from, or related to, this information, data, analyses or opinions or their use. Past performance is no guarantee of future results.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Brian Colello, CPA  Brian Colello, CPA is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser