Morningstar fondsanalyse og rating

Et stærkt fundament til at investere i fonde

Morningstar leverer ratings og uafhængige analyser for at hjælpe dig med at vurdere en fond og dens potentielle rolle i en portefølje. Drevet af et team på omkring 100 fondsanalytikere verden over, identificerer vi styrker og svagheder i en fond ved at undersøge fem centrale søjler - proces, performance, personer, fondsselskab og pris.

Morningstar fondsanalyse og rating

 • Hvad er forskellen mellem vores ratings?

  Hvad er forskellen mellem vores ratings?

  Morningstar Analyst Rating™ (angivet som et skjold) udtrykker Morningstars vurdering af, hvordan en fond vil klare sig over tid. Morningstar Rating™ (almindeligvis kendt som stjerne-rating) er en kvantitativ historisk vurdering af fondens tidligere resultater, målt mod konkurrenterne i samme kategori. Sammenlign vores Analyst Rating og stjerne-rating.

 • Skalaen til Morningstar Analyst Rating™

  Skalaen til Morningstar Analyst Rating™

  Morningstars analytikere tildeler ratings på en skala med tre positive bedømmelser (Guld, Sølv og Bronze), en neutral rating (Neutral) og en negativ rating (Negativ). Morningstars medaljevindere - uanset om de har modtaget Guld, Sølv eller Bronze - er fonde, som vores analytikere tror vil klare sig bedre over tid sammenlignet med lignende investeringer. Se definitioner på ratingskalaen.

 • Morningstar Sustainability Rating™ for fonde

  Morningstar Sustainability Rating™ for fonde

  Morningstar søsætter markedets første globale standard for ansvarlig investering fordi vi mener investorerne bør basere investeringsbeslutninger på et oplyst grundlag, herunder de ansvarlige faktorer, som investorerne tillægger betydning.
  Artikler om ansvarlig investering.
  Morningstars metodik.

 • Analyse for professionelle investorer

  Analyse for professionelle investorer

  Professionelle investorer kan få adgang til vores fondsrapporter og diskutere dem direkte med Morningstars fondseksperter via Morningstar Manager Research Services og andre Morningstar produkter. Se flere oplysninger.

 • Hvordan du kan bruge Morningstar Analyst Rating™

  Hvordan du kan bruge Morningstar Analyst Rating™

  Du kan læse om dine nuværende fonde eller udvælge nye fonde på Morningstar.dk. Analyst Rating findes i de fleste resultattabeller og som et filter i mange af hjemmesidens værktøjer. Vælg et rating-ikon for at se et sammendrag af rapporten.

 • Metoden bag Morningstar Analyst Rating™: Fem søjler

  Metoden bag Morningstar Analyst Rating™: Fem søjler

  Morningstar vurderer fonde baseret på fem centrale søjler - proces, performance, personer, fondsselskab og pris. Ved at se på alle disse faktorer, har vores analytikere en bredere opfattelse af, hvad der gør en fond succesfuld på lang sigt. Se en oversigt over Analyst Ratings.

Om Morningstar

Morningstar er en førende leverandør af uafhængig investeringsinformation. Vores mission er at skabe fremragende produkter, der hjælper investorerne med at nå deres finansielle mål. Vi tilbyder en omfattende række af web-, software- og printbaserede produkter til individuelle investorer, finansielle rådgivere og institutionelle kunder i hele verden. 

Morningstar leverer data på ca. 385.000 investeringsmuligheder, herunder aktier og investeringsforeninger. Vi leverer derudover real-time data på mere end 9 millioner aktier, indeks, futures, optioner, råvarer, ædle metaller og valuta. Vi tilbyder desuden investeringsrådgivning og er rådgiver på mere end 186 mia. USD forvaltet kapital. Morningstar har kontorer i mere end 27 lande.

Skalaen til Morningstar Analyst Rating™

Skalaen til Morningstar Analyst Rating™