En øjenåbner i de nye markeder

Siden årets start har der været megen uro om de nye markeder, og særligt landene i og omkring mellemøsten har tiltrukket sig opmærksomhed.

Facebook Twitter LinkedIn

Revolutionerne i Egypten, Tunesien og den igangværende konflikt i Libyen har åbnet investorernes øjne for den risiko der kan være forbundet med investering i de nye markeder. Frygten for at en dominoeffekt vil sprede sig i mellemøsten og Nordafrika er fortsat tilstede, efter at vi indenfor få måneder har set protester i lande som Algeriet, Yemen, Jordan Bahrain og Iran.

Når man vælger at investere i de nye markeder er det oftest ud fra en forventning om højere afkast, og den effekt det giver at sprede investeringerne, ikke blot på de udviklede økonomier, men også på de nye markeder. Investering i de nye markeder medfører dog også særlige risici, såsom valutakursudvikling, forskelle i de finansielle rapporteringsstandarder, samt i flere tilfælde også et helt andet niveau af politisk risiko end vi kender fra de vestlige lande. Netop de politiske forhold er kernen i de uroligheder vi har været vidne til i mange af de mellemøstlige lande i starten af året, hvor befolkningerne i flere tilfælde på det kraftigste har demonstreret for mere demokrati.


De nye markeder lokker

Det er tydeligt at se hvad der trækker investorerne til dette markedssegment. Når investorerne kigger på de nye markeder ser de lande med boomene økonomisk vækst, og muligheder som ikke findes tilsvarende i de udviklede lande. I de sidste mange år er investorerne også blevet fyrsteligt belønnet for deres interesse i de nye markeder, i form af solide afkast på deres investeringer.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

For at se denne artikel registrér dig som Morningstar Basis-medlem

Registrér dig gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Thomas Fleron Hansen  

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookies