Japan måske ikke så oplagt endda

Skønt det kan være sundt at gå mod strømmen og investere i markeder der har gjort det skidt i en periode, så er det ikke nødvendigvis en sikker strategi. Japan er et eksempel, hvor der både er for og imod.

Karsten Henriksen 19/02/2007
Facebook Twitter LinkedIn

For at gøre en god investering kan det ofte betale sig at gå lidt mod strømmen og ikke bare købe det som alle de andre køber. Investeringsmarkederne har det nemlig med at være præget af en vis lemming effekt, hvor investorerne jagter de historiske afkast og dermed vil der altid være nogle, der kommer for sent ind i et marked.

Ud fra en sådan betragtning ser afdelinger med japanske aktier umiddelbart attraktive ud. Afdelinger med et rent fokus på Japan var blandt de, som gave det ringeste afkast sidste år, ikke fordi porteføljemanagerne var specielt ringe til at forvalte formuerne, men derimod fordi det japanske aktiemarked var blandt de ringeste i den udviklede verden sidste år.

Det ville jo umiddelbart støtte formodningen om at japanske aktier har noget til gode den kommende tid og med til at bakke den antagelse op er, at mange investeringseksperter har positive forventninger til japanske aktier. Blandt andet i seneste udgave af Morningstar European Fund Trends, som er en europæiske undersøgelse blandt de største fondshuse i Europa, var der mange der pegede på japanske aktier som det marked sammen med Europa der har det bedste potentiale det kommende år.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

For at se denne artikel registrér dig som Morningstar Basis-medlem

Registrér dig gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Karsten Henriksen  Karsten Henriksen

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookies