Fortsat svag tysk økonomi

Facebook Twitter LinkedIn


Stemningen

November var en måned med stærk performance for europæiske aktier, men markedet som helhed har stadig lidt et fald på 20 pct. i år. En rentesænkning fra den Europæiske Centralbank, ECB, den 8. november – to dage efter, at FED, centralbanken i USA, sænkede sin ledende rentesats - styrkede optimisternes sag.

Markedet

De fundamentale nøgletal for Europa er fortsat svage med et faldende tysk BNP (bruttonationalprodukt). Den globale økonomiske opbremsning har ramt eksport-afhængige Tyskland, hvor erhvervslivets tillid til fremtiden er på sit lave

ste i otte år.

Økonomerne ventede, at den anden måling af tilliden efter terrorangrebet mod World Trade Center i USA ville vise en stabilisering. For at dette scenario skal udspilles, kræver det, at tilliden bedres allerede i starten af det nye år.

Prognose

Økonomien og markedet i Europa vil sandsynligvis komme sig hurtigere end i USA, da en store skævvridninger udviklede sig i USA under ”boble”-økonomien i slutningen af 1990’erne. Men den nuværende økonomiske nedgang vil formentlig fortsætte længere end oprindeligt antaget, og det vil skade aktiemarkederne.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings