Carlsberg rebounder i Østeuropa i Q3, men det er ikke nødvendigvis holdbar på sigt

Carlsberg opjusterede forventningerne til resten af året, men da vi i forvejen lå en anelse over konsensus og på linje med de reviderede forventninger, foretager vi ingen justeringer i vores hverken kort- eller langsigtede forventninger. Vi fastholder vores fair value estimat på 610 DKK pr. B-aktie.

Philip Gorham 10/11/2016
Facebook Twitter LinkedIn

Opdatering af Fair Value Estimat:

Carlsberg A/S CARL B|DK

Fair Value: 610.00 DKK

Morningstar Rating: 3

Aktuel Kurs: 604.50 DKK

P/FV: 0.99

Markedsværdi (mia.): 13.63 USD

Economic Moat: None

Alle estimater, kurser og vurderinger er pr. 9. november 2016 af Philip Gorham, CFA, FRM, Morningstar Equity Analyst.

Carlsberg bygger videre på en stabil start på året med yderligere forbedringer i tredje kvartal. Ledelsen opjusterede forventningerne til resten af året, men da vi i forvejen lå en anelse over konsensus og på linje med de reviderede forventninger, foretager vi ingen justeringer i vores hverken kort- eller langsigtede forventninger. Vi fastholder vores fair value estimat på 610 DKK pr. B-aktie, men sænker fair value på ADR-aktien fra 18 til 19 USD på grund af en mindre svækkelse af kronen over for dollaren siden vores seneste opdatering. Trods lovende resultater for tredje kvartal fastholder vi vores 'no moat' rating af Carlsberg, da vi ikke mener, at selskabet har tilstrækkelig regional eksponering, som er nødvendig for at opnå stordriftsfordele på omkostningssiden relativt til selskabets større konkurrenter.

Tredje kvartal viste organisk omsætningsvækst på 1 pct., hvilket var markant lavere end de 4 pct. i første halvår. Carlsberg opnåede stærk organisk vækst på 16 pct. i Østeuropa - drevet af vækst på 10 pct. i solgte volumener - men det kommer i kølvandet på adskillige kvartaler med negativ vækst. Hvis trenden kan opretholdes i fjerde kvartal, vil Carlsberg opnå positiv volumenvækst i Østeuropa på årsbasis for første gang siden 2011. Dette er dog ikke nødvendigvis bunden. Vi vurderer, at ufavorable demografiske trends vil presse volumen i regionen, og forventer et fald i volumen i Østeuropa på 1 pct. på mellemlang sigt.

Carlsberg er det mindst profitable af de store multinationale bryggerier og må efter vores vurdering arbejde med dets høje omkostningsstruktur for at forhindre yderligere tab af hyldeplads, især på et tidspunkt, hvor såkaldt craft- og håndsværkøl er begyndt at true etablerede aktører i Vesteuropa. De opjusterede forventninger om vækst på 5 pct. i driftsresultatet for 2016 hilser vi velkommen og betragter det som udtryk for en solid eksekvering, men vi mener fortsat Carlsberg har arbejde at gøre med at etablere økonomisk robusthed og opretholde højere grad af lønsomhed.

---

©2015 Morningstar. All rights reserved. The information, data, analyses, and opinions contained herein (1) are proprietary to Morningstar, Inc. and its affiliates (collectively, “Morningstar”), (2) may not be copied or redis­tributed, (3) do not constitute investment advice offered by Morningstar (4) are provided solely for informational purposes and therefore are not an offer to buy or sell a security, and (5) are not warranted to be accurate, complete, or timely. Certain information may be self-reported by the investment vehicle and not subject to independent verification. Morningstar shall not be responsible for any trading decisions, damages, or other losses resulting from, or related to, this information, data, analyses or opinions or their use. Past performance is no guarantee of future results.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Philip Gorham  

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings