Viser atter styrke - Japan

Facebook Twitter LinkedIn

Aktiemarkedet i Tokyo har vist kontinuerlig styrke siden afslutningen af finansåret den 31. marts. Forventningerne til indtjeningen i selskaberne er ekstremt lave for tiden, hvilket begrænser risikoen for kursfald på markedet.


Stemning

Investeringsforeningerne fortsatte med at anse Japan som det marked, der vil klare sig dårligst af store markeder over de næste 12 måneder, og yennen, som den svageste af hovedvalutaerne i, Morningstars seneste European Fund Trends.

Aktiemarkedets rally frem til den 31. marts fulgte et ofte set mønster i Japan frem til afslutningen af finansåret. Selskaberne og regeringen går ofte det ekstra stykke for at drive kurserne i vejret for at få tingene til at se bedre ud.

De fleste eksperter mente, at det japanske marked ville falde, så snart den 31. marts var passeret, men dette er dog ikke sket. MSCI Japan er – målt i dollar – oppe med 5,7 pct. indtil nu i år.


Prognose

De lave forventninger til dette marked kan give rum for interessante langsigtede investeringer. Til forskel fra USA, hvor markedet allerede har inddiskonteret et stærkt økonomisk opsving, kan selv den mindste positive nyhed i Japan hjælpe markedet i Tokyo til en god præstation.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser