Op og ned med USA

Facebook Twitter LinkedIn

Latinamerikanske aktier, ligesom aktierne i andre nye markeder, har en tendens til at stige og falde afhængigt af, hvad der sker i USA. De nuværende forventninger til et amerikansk opsving har hjulpet det mexicanske marked stige 15 pct. i år, mens Brasilien har set en stigning på 8 pct. Hvis den amerikanske økonomi går hen og skuffer, er der dog udsigt til, at markederne i Latinamerika falder.


Stemning

Det amerikanske opsving har gavnet Mexico, der har en særlig stærk samhandel med USA og mange investeringer henover grænsen. Ligesom med de asiatiske markeder kan store dele af de latinamerikanske ses som afledede derivater af udviklingen i USA. Resultatet er, at markederne stiger mere end i USA, når det går godt, men falder kraftigere end USA, når det går galt.


Markedet

De vedvarende problemer i Argentina har ikke skadet de omkringliggende markeder, og landets forhandlinger med IMF er ved at blive genoptaget efter, at Argentinas kongres har godkendt budgettet for 2002. Ellers ser udsigterne bedre ud andre steder i regionen, der dog fortsat er meget afhængig af udviklingen i USA.


Prognose

Investorer bør overveje en mere forsigtig strategi efter den seneste tids stærke performance. De latinamerikanske markeder vil komme under pres, såfremt den amerikanske økonomi ikke lever op til de nuværende store forventninger.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser