Seneste rally fortsætter næppe

Facebook Twitter LinkedIn

Markedet i Tokyo har nydt godt af en fremgang i de seneste uger. MSCI Japan-indekset e steget mere end 12 pct. indtil nu i marts (den 15.) målt i dollar. Grunden til denne stigning skal dog nærmere findes i den japanske regerings forsøg på at styrke aktiemarkedet snarere end i fundamental fremgang for økonomien. Det kan være en god ide, at undgå nye investeringer i Japan indtil udgangen af det japanske finansår den 31. marts.


Stemning

Stemningen blandt investorerne i forhold til Japan er fortsat ikke god. I den seneste European Fund Trends, som Morningstar offentliggør en gang om måneden, blev det af de europæiske investeringsforeninger spået, at Japan vil blive det af de største markeder, som vil klare sig ringest i de næste 12 måneder, og samtidig var forventningen, at yennen vil falde.


Markedet

Den seneste tids stigninger følger et snart fast mønster i perioden op til udløbet af det japanske finansår (det offentlige). Selskaberne såvel som regeringen søger at drive aktiekurserne op for at pynte regnskaberne.


Prognose

På kort sigt kan det derfor formentlig betale sig for investorer at vente med nye investeringer frem til den 31. marts. De lave forventninger, som er indregnet i markedet, kan til gengæld gøre det til et interessant langsigtet bud på en god investering. Modsat USA, hvor alt skal gå godt for at retfærdiggøre den nuværende prisfastsættelse, skal der kun små positive nyheder til for at løfte det japanske marked.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser