Tro på styrket økonomi kan skuffe

Facebook Twitter LinkedIn

Økonomer og medier synes at være enig om, at det værste af den amerikanske recession er overstået. En del lovende økonomiske nøgletal er blevet offentliggjort, men der er stadig nogen risiko for, at optimisterne tager fejl. Alle negative nyheder kan atter sende markedet ned.


Stemning

Det amerikanske aktiemarked har performet pænt siden de første urolige dage efter den 11. september sidste år. En række positive nøgletal gennem de seneste måneder har blot styrket den optimistiske stemning. Frygten for yderligere Enron-agtige skandaler synes – i det mindste midlertidigt - at være gået i sig selv.


Markedet

Antallet af nye arbejdsledige falder og virksomhederne er begyndt igen at opbygge lagre. Begge dele er tegn på, at den økonomiske nedtur kan være slut. Ikke desto mindre er både formen og størrelsen på opsvinget endnu ukendt, og der er stadig risiko for et såkaldt ”double-dip” (en kort økonomisk opgang fulgt af endnu en nedtur) før økonomien igen til fulde når tilbage til vækst.


Prognose

Prognosen for aktier generelt og de amerikanske markeder især er fortsat usikker. For nærværende er et optimistisk scenario med økonomisk opsving indregnet i kurserne på markederne. Virksomhedernes kvartalsrapportering skal vise fremgang og økonomien skal fortsætte sit opsving, hvis en korrektion skal undgås.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser