Mexico står alene

Facebook Twitter LinkedIn


Stemning

Latinamerikanske aktier overstråler ikke andre markeder. Det gjorde de ellers på denne tid sidste år, men den fortsatte svage, globale økonomi og lokale problemer har lagt en dæmper på investorernes appetit på disse markeder.


Markedet

Mandag den 11. februar 2002 var den første dag, den argentinske peso blev handlet frit over for dollaren. Inden da havde valutaen tabt 56 pct. af dens værdi mod dollaren, og den tog endnu et hårdt slag. Det har skabt frygt for kraftig inflation i Argentina, der trækker sig gennem en dy recession på fjerde år.

En frygt for fremtidige Enron-tilfælde er også ved at sprede sig over Latinamerikas markeder. Forsigtige investorer sælger ud af de selskaber, som frygtes at have skjulte gældsbyrder.


Prognose

Mexico er fortsat det mest sandsynlige bud på et vindermarked I Latinamerika, da landet gavnes af dets tætte forbindelse til det amerikanske marked. Endnu et positivt moment for Mexico er, at kreditvurderingsbureauet Standard & Poors for nyligt løftede sin vurdering af Mexico til ”Investment Grade”. Denne opjustering bør gøre det billiger for landet at udnytte det internationale kapitalmarked til finansiering.

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

Morningstar Danmark Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser