Morningstars Aktieudsigt Q2 2018

Det er svært at spotte de 4- og 5-stjernede aktier i dag, men der er stadig nogle få perler tilbage.

  • Morningstars globale markedsindeks er indtil udgangen af marts steget med 1 procent efter et kvartal med flere udsving på markedet.
  • Det market-cap-vægtede pris/fair value estimat for hele Morningstars dækkede aktieunivers er 1,03 og indikerer, at markedet er en smule overvurderet.
  • Kommunikationsservice er stadig den mest undervurderede sektor med pris/fair value på 0,86. Råvarer er den mest overvurderede sektor med et pris/fair value estimat på 1,34.

 

Kommunikationsservice stadig undervurderet
I Europa har myndighederne lagt pres på ved at afvise et par fusioner, der ellers kunne bane vejen for omkostningsbesparelser og forbedring af indtjeningsmarginerne. Hos Morningstar mener vi dog fortsat, at sektoren har potentiale. Ud fra et globalt perspektiv har China Mobile (CHL) både 5 stjerner og langsigtede konkurrencefordele i form af en narrow moat. Vi regner med at selskabet vil tage markedsandele inden for fastnet bredbånd, og industrien bør se en stærk organisk vækst på lang sigt som følge af det favorable forbrugsbillede i Kina.

Medicin og biotech er undervurderet
Værdiansættelserne er også attraktive inden for large-cap medicin og bioteknologi. Selvom den overordnede sundhedssektor er fair prissat med pris/fair value på 1,01, så bliver de billige medicin-aktier opvejet af overvurderede selskaber inden for medicinske instrumenter og udstyr. Vi mener, at bekymringerne om lavere medicinpriser er uberettigede og har skabt muligheder for den langsigtede investor. Et par af vores øverste stock picks på området er wide-moat Roche (RHHBY) og narrow-moat Shire (SHPG). De har førende positioner inden for henholdsvis kræft og ultra-sjældne sygdomme, og det er to af de stærkeste områder, når det kommer til at forhandle medicinpriser.

Råvarer er stadig den dyreste sektor
Vi ser råvaresektoren som værende betydeligt overvurderet med pris/fair value på 1,34 – langt højere end den næstedyreste sektor, industri, på 1,06. Vi har i lang tid været overbeviste om, at råvaresektoren er overvurderet, fordi vi blandt andet regner med, at Kina vil bevæge sig væk fra den investeringsdrevne vækstmodel.

Selvom vi opjusterede vores forventninger til de amerikanske stålproducenter i februar i kølvandet på de foreslåede toldsatser, forventer vi stadig at priserne på stål vil gå nedad i de kommende år i lyset af den vedvarende globale overkapacitet og falmende investeringer fra Kina. No-moat vurderede Steel Dynamics (STLD) er en aktie som vi forventer vil komme til kort på baggrund af disse udfordringer i langt højere grad end aktiemarkedet har taget højde for i selskabets aktiekurs.

Morningstars Market Outlook kigger sektor-for-sektor på de største temaer og de bedste investeringsmuligheder i dag.

Af Damien Conover, CFA, Director of Industrials Equity Research, 29. marts 2018.

Damien Conover, CFA, har ingen positioner i de ovennævnte værdipapirer. 

Her kan du læse, hvordan vi vurderer sundhedssektoren ved indgangen til Q2.

Her kan du læse, hvordan vi vurderer industrisektoren ved indgangen til Q2.

Følg med i Morningstars Market Fair Value her.

---

© Morningstar 2018. Alle rettigheder reserveret. Medmindre andet er angivet i en særskilt aftale, må denne rapport kun anvendes i det land, hvor den oprindelige distributør er fra. De i rapporten indeholdte informationer, data, analyser og meninger udgør ikke investeringsvejledning; de er udelukkende beregnet til informative formål og er derfor ikke et tilbud om køb eller salg af værdipapirer, ligesom der heller ikke garanteres for deres korrekthed, fuldstændighed eller nøjagtighed. De meninger, der her gives udtryk for, er formidlet på datoen herfor og kan ændres uden yderligere varsel. Med undtagelse af hvor andet kræves af lovgivning, hæfter Morningstar ikke for nogen beslutninger i forhold til handel, erstatning eller andre tab, der kan tilskrives eller er relateret til oplysninger, data, analyser eller anskuelser eller deres brug. De heri indeholdte oplysninger tilhører Morningstar og må ikke gengives, hverken helt eller delvist, eller bruges på nogen måde uden Morningstars forudgående, skriftlige samtykke. Investeringsanalyserne udarbejdes og udsendes af datterselskaber til Morningstar, Inc., herunder men ikke begrænset til Morningstar Research Services

·         Morningstars globale markedsindeks er indtil udgangen af marts steget med 1 procent efter et kvartal med flere udsving på markedet.

·         Det market-cap-vægtede pris/fair value estimat for hele Morningstars dækkede aktieunivers er 1,03 og indikerer, at markedet er en smule overvurderet.

·         Kommunikationsservice er stadig den mest undervurderede sektor med pris/fair value på 0,86. Råvarer er den mest overvurderede sektor med et pris/fair value estimat på 1,34.

 

Om forfatteren

Morningstar Analysts   -