Aktie-tendens: Novozymes i fokus i nervøst marked

Facebook Twitter LinkedIn

Anbefalingsændringer af Novozymes og rederiet Norden er mandag før åbningen blandt de tungeste selskabsspecifikke nyheder på den danske fondsbørs, der samlet kan gå en nervøs dag i møde.

Siden fredagens danske lukning har der ganske vist både været plusser og minusser i USA, men i Asien har investorerne mandag ikke været i tvivl om retningen, da aktierne over en bred kam er blevet sendt ned. Det sker særligt på grund af frygten for mulige konsekvenser fra den amerikanske præsidents, Donald Trumps, forslag om at indføre told på import af stål og aluminium.

Frygten gjorde sig allerede gældende i fredags, hvor det danske C25-indeks lukkede 1,6 pct. lavere i indeks 1117,06. Og selv om der hen over weekenden har været gang i den politiske scene i både Italien og Tyskland, så ser Donald Trumps trusler ud til at tynge mest i markedet mandag morgen. 

- Trump spiller hovedrollen som skurk og i mindre biroller ses Merkel og italiensk politik, når scenen skal sættes på de finansielle markeder. Italiensk økonomi er mere cirkus og retorik end politik, og genvalget af Merkel var ventet på et eller andet tidspunkt. 

- Hvad Trump kan finde på, og hvordan Kina og Europa vil reagere herpå, er de store ubekendte, siger investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Læs mere HER:

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser