Regnskabsstorm skyder jagten på nye rekorder i gang

Facebook Twitter LinkedIn

Regnskaberne fortsætter med at vælte ind over fondsbørsen herhjemme, hvor det torsdag er selskaber som Danske Bank og Carlsberg, der er med til at diktere den overordnede retning.

Efter kort tids handel peger pilen op med en stigning på 0,6 pct. til indeks 1204,39 for C20 Cap, som derved ser ud til at kunne fortsætte onsdagens takter, hvor det blev til årets 36. lukkerekord for eliteindekset. 

Blandt de danske selskaber er der fokus på eksempelvis Danske Bank, som før børsåbning kom med regnskab for årets tredje kvartal. Det var overordnet bedre end ventet ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Den positive overraskelse kom blandt andet på tilbageførsler på tidligere nedskrivninger.

"Vi ser, at takterne fra de foregående kvartaler fortsætter. Det er ekstraordinære lave forhold, som man ikke kan forvente fremadrettet. Det skyldes en god og solid kreditkvalitet, bedre vilkår i landbruget, højere huspriser og selvfølgelig også de lavere renter. Der er simpelthen bare rigtig gode forudsætninger for, at kunderne og bankerne kan drive en rigtig solid kreditbog," siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Læs mere her

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser