Aktietendens: Dobbeltløft til Novo inden blød start på aktieugen

Facebook Twitter LinkedIn

Aktiemarkedet lægger an til en morgen uden de store bølgeskvulp mandag. Weekenden har budt på få nyheder uden store konsekvenser for de finansielle markeder, og mandagens kalender giver en blød start på ugen, hvor der dog tirsdag, onsdag og torsdag bliver mere travlt med regnskaber og rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

I morgentimerne mandag indikerer de europæiske aktiefutures, at de store indeks vil åbne med udsving på maksimalt 0,1 pct. Sidste uge lukkede C20 Cap-indekset med en stigning på 0,3 pct. fredag til 1183,11, hvilket gav det toneangivende danske aktieindeks en samlet stigning på 0,2 pct. set over ugen.

To Novo-løft på en uge

Mandag kan der blandt andet komme fokus på Novo Nordisk, der for anden gang på kun en uge har fået løftet sit kursmål af analytikerne i Handelsbanken.

Et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, anbefalede onsdag at godkende Novos nye ugentlige GLP-1-analog, Semaglutid, og det har fået Handelsbanken til at løfte sin vurdering af sandsynligheden for en godkendelse til 95 pct.

Banken startede sidste uge med at løfte kursmålet til 357 kr. fra 326 kr. og anbefalingen til "køb" fra "akkumulér", og nu er kursmålet skruet yderligere op til 403 kr., viser data fra Bloomberg. Novo-aktien kostede fredag 318,70 kr. ved børslukketid efter et fald på 0,7 pct.

Læs mere HER

Facebook Twitter LinkedIn

Om forfatteren

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. All rights reserved.

Brugervilkår        Fortrolighedspolitik        Cookie Settings        Offentliggørelser